Χταποδάκι σε πακέτο
Χταπόδι υγιεινό σε λαδόκολλα "πακετάκι"!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται πεντανόστιμο και μυρωδάτο με αυτό τον τρόπο το χταπόδι μας!!!
Υλικά
-
1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μικρότερα
-
1 κρασοπότηρο ξύδι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
-
1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες ή 2 μικρές
-
2 πιπεριές {όποια μας αρέσει}σε ροδέλες
-
1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλ/μένο
-
ρίγανη
-
Μαρινάδα
-
3 κ.σ. λάδι
-
3 δαφνόφυλλα
-
3 κ.σ. ούζο
-
μπαχάρι, πάπρικα γλυκιά, πιπέρι
-
1 μεγάλη λαδόκολλα ή 6 ατομικά πακετάκια-κομμάτια λαδόκολλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε για λίγα λεπτά το χταπόδι σε νερό που θα το καλύπτει καλά και ξύδι, το στραγγίζουμε καλά και κόβουμε σε πλοκάμια.
-
2
Ενώνουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ ή λεκάνη και βάζουμε τα πλοκάμια να μαριναριστούν όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες!
-
3
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα σε ταψί και ξεκινάμε να τοποθετούμε τα υλικά μας να φτιάξουμε το πακέτο μας.
-
4
Βάζουμε κατά σειρά, πρώτα μια φέτα ντομάτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη, απάνω μια φέτα κρεμμύδι, πιπεριά σε όποιο χρώμα μας αρέσει{εγώ έβαλα πράσινη}μπορούμε να βάλουμε και Φλωρίνης, τελειώνουμε με δύο πλοκάμια χταπόδι.
-
5
Πασπαλίζουμε με μπόλικο άνηθο ή μάραθο, συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας!
-
6
Αν κάνουμε ατομικά πακετάκια κάνουμε το ίδιο και κλείνουμε χωριστά σε έξι μικρά πακέτα.
-
7
Σουρώνουμε τη μαρινάδα και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας πάνω σε κάθε χταπόδι.
-
8
Κλείνουμε πολύ καλά τη λαδόκολλα, εγώ τη στερέωσα και με οδοντογλυφίδες για καλύτερα αποτελέσματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
Σχόλια (9)