Χταπόδι κρασάτο - καθιστό
Χταπόδι όπως το κάνει η μαμά μου.... Εξαιρετικό με ρύζι ή πατάτούλες....
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με ρύζι...
Υλικά
-
1 kg χταπόδι μεγάλο
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
6-7 φύλλα δάφνης
-
5-6 γαρύφαλλα
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το χταπόδι.
-
2
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει.
-
3
Εν το μεταξί κόβουμε τα κρεμύδια σε φέτες περίπου 0.5 cm.
-
4
Προσθέτουμε στο χταπόδι το κρασί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα αρωματικά και περιμένουμε για 20 λεπτά σε δύνατή φωτιά και άλλα 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Σχόλια (10)