kourkoumpinaki
kourkoumpinaki @cook_8478511

Μια πολύ εύκολη συνταγή της πεθεράς μου με ελάχιστα υλικά, γρήγορη στην προετοιμασία και το αποτέλεσμα...λουκούμι!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το υγρό που βγάζει το χταπόδι κατά το ψήσιμο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει,να γίνει μια λεπτόρευστη σάλτσα. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε το χταπόδι.Μπορούμε να ψήσουμε το χταπόδι και σε γάστρα, αλλά με το αλουμινόχαρτο σφραγίζεται καλύτερα.Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, κοφτό μακαρονάκι ή ακόμη και με πουρέ πατάτας (στον οποίο εγώ δεν βάζω γάλα παρά μόνο λάδι και χυμό λεμονιού).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1 χταπόδι ολόκληρο (1 κιλό περίπου) νωπό ή κατεψυγμένο
  2. 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  3. 1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
  4. 1 φύλλο δάφνης
  5. λίγο πιπέρι
  6. ελάχιστο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε το "δόντι" του χταποδιού και το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό.

  2. 2

    Χωρίς να το στραγγίσουμε, το τοποθετούμε σ'ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Εάν το χταπόδι είναι νωπό δεν ρίχνουμε αλάτι, ενώ αν είναι κατεψυγμένο προσθέτουμε ελάχιστο.

  3. 3

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εφαρμόζει πολυ καλά και να μην μπαίνει αέρας.

  4. 4

    Το ψήνουμε αρχικά στην πιο υψηλή θερμοκρασία του φούρνου μας (250-300 βαθμούς) για 40 λεπτά περίπου και στη συνέχεια στους 150 βαθμούς για 2 1/2 - 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν το ξεσκεπάζουμε.

  5. 5

    Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος το ξεσκεπάζουμε και το τσιμπάμε μ'ένα πηρούνι για να δούμε αν έβρασε. Αν είναι ακόμη σκληρό το σκεπάζουμε και πάλι, αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για λίγο ακόμη.

  6. 6

    Όταν ετοιμαστεί, το κόβουμε σε κομμάτια (με την πέτσα ή χωρίς).

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Από

kourkoumpinaki
kourkoumpinaki @cook_8478511
στις