mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Τι να πεις γι αυτό το πιάτο, πόσο νόστιμο είναι;Το ξέρουμε όλοι μας...Πολυαγαπημένη συνταγή, κλασική και εξαιρετικά επιτυχημένη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία όπως παραπάνω...Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 κιλό χταπόδι
  2. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογος χυμός(1 κουτί χυμός)
  4. 1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
  5. 1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  6. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  7. 2 φύλλα δάφνης
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

  2. 2

    Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.

  5. 5

    Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

  6. 6

    Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.

  7. 7

    Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.

  8. 8

    Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (141)

nemi
nemi @cook_8455898
πολυ ωραια η συνταγη σου.Παρελειψα το μαϊντανο μονο.Το εκανα και πρωτη μου φορα και βγηκε και μαλακο το χταποδακι και γενικα πεντανοστιμο!!

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις