Χταπόδι με κόφτο μακαρόνι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη, να ανακατέψουμε καλά και να σερβίρουμε αμέσως. Η μαργαρίνη θα βοηθήσει στο να χυλώσει όμορφα το φαγητό μας.Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr
Υλικά
-
700 γρ χταπόδι μικρό ολόκληρο Kallimanis
-
150 γρ κοφτό μακαρονάκι
-
200 γρ κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
-
100 γρ πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
-
100 γρ πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
-
100 γρ ελαιόλαδο
-
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος ή 4γρ.
-
100 γρ κρασί λευκό
-
4 φύλλα δάφνη
-
1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
-
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη (προαιρετική)
-
300 γρ νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε το χταπόδι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
-
2
Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του.
-
3
Καθαρίζουμε το χταπόδι και αφού το πλύνουμε καλά, κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα του σε κομμάτια.
-
4
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Το σουρώνουμε και το λαδώνουμε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσει.
-
5
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε αρχικά την κουκούλα (επειδή είναι πιο σκληρή) και μετά από 2’ περίπου το υπόλοιπο χταπόδι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν και ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό, το κονκασέ ντομάτας, το γλυκάνισο και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30’ περίπου ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του.
-
6
Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια