Χταπόδι με μέλι
Εδώ και καιρό έχω ανακαλύψει την παρέα σας και σήμερα για πρώτη φορά είπα να ανεβάσω κι εγώ μια συνταγή που δοκίμασα πρόσφατα και είναι υπέροχη. Είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή! Μην αλατίσετε καθόλου το φαγητό. Το χταπόδι σε συνδιασμό με το μπαλσάμικο είναι αρκετά αλμυρό. Δοκιμάστε και μόνο αν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο ριξτε αλάτι στο τέλος.Ταιριάζει καταπληκτικά με τις "πατάτες τηγανητές χωρίς τύψεις" που υπάρχουν εδώ. Καλή 'όρεξη!!!
Υλικά
-
1 1/2 κιλό περίπου χταπόδι
-
10 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 ντομάτα
-
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
-
1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
-
1 φύλλο δάφνης
-
4-5 κόκκους μπαχάρι
-
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μέλι θυμαρίσιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και χαράξτε τα σταυρωτά. Πλύντε και κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια.
-
2
Σε ένα φαρδύ και ρηχό σκεύος ζεστάνετε το λάδι και βάλτε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη.
-
3
Ρίξτε το χταποδάκι και ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
-
4
Σβήνετε με τα υγρά (κονιάκ, κρασί, μπαλσάμικο). Προσθέστε τη ντομάτα τριμμένη, τα μπαχαρικά και αρκετό πιπέρι.
-
5
Αφήστε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα, ώσπου να μαλακώσει τι χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα.
-
6
Ρίχνετε τέλος το μέλι, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
Σχόλια (23)