Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  2. ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού και καθαρίζουμε το εσωτερικό της. Από την άλλη πλευρά αφαιρούμε τα μάτια και το ράμφος.

  2. 2

    Κάτω από άφθονο νερό το καθαρίζουμε πολύ καλά.

  3. 3

    Σε μέτρια φωτιά το βράζουμε χωρίς νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει (το χταπόδι έχει την ιδιότητα να βγάζει υγρά, γι’ αυτό δε ρίχνουμε καθόλου).

  4. 4

    Αφού βράσει, κόβουμε ένα-ένα τα πλοκάμια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι γκριλ για 3–4 λεπτά.

  5. 5

    Σερβίρεται με λάδι, ξύδι και ρίγανη. Καλή όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

eliza04
eliza04 @cook_8464357
Πάρα πολύ ωραίο και γίνεται πολύ μαλακό!

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα