Χταπόδι στη γάστρα
Ένα χταπόδι που έφτιαξα την Καθαρά Δευτέρα και πήρε τις καλύτερες εντυπώσεις!!!
Υλικά
-
3 κιλά χταπόδι φρέσκο
-
1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλυντζανάκι ξύδι βαλσάμικο
-
αλάτι + πιπέρι
-
ρίγανη
-
σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια
-
3 κρεμμύδια κομμένα φέτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράστε το χταπόδι για μισή ώρα μόνο σε μπόλικο νερό.
-
2
Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει.
-
3
Μετά κοψτε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στη γάστρα.
-
4
Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε. Κλείστε τη γάστρα και βάλτε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα.
-
5
Το χταπόδι έχει γίνει λουκουμάκι!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια