Χταπόδι στη λαδόκολλα
Ζουμερό χταπόδι στη λαδόκολλα, που κρατάει όλη τη νοστιμιά του!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή την είδα στο "chef στον αέρα" στο ΣΚΑΙ. Έγινε πραγματικά πολύ ωραίο, ζουμερό και τρυφερό, ίσως το πιο ωραίο χταπόδι που έχω φάει ποτέ! Εγώ από μυρωδικά έβαλα αμπαρόριζα, δεντρολίβανο και ρίγανη. Μου πήρε 2 ώρες περίπου να ψηθεί.
Υλικά
-
1 χταπόδι 1,5 κιλό περίπου
-
3-4 φύλλα λουίζα
-
2 φύλλα αμπαρόριζα (ή άλλα μυρωδικά)
-
5-6 κόκκους ολόκληρου πιπεριού
-
4 λεπτές φέτες λεμόνι
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
-
2
Το στραγγίζουμε καλά.
-
3
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το ολόκληρο χταπόδι στη μέση. Σκορπάμε από πάνω τα μυρωδικά και τους κόκκους πιπεριού. Αν δεν έχουμε αρμπαρόριζα αντικαθιστούμε με άλλα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, λέμονγκρας, δυόσμο, θυμάρι κτλ)
-
4
Τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού από πάνω και περιχύνουμε το χταπόδι με το ελαιόλαδο.
-
5
Δεν βάζουμε αλάτι γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό από μόνο του.
-
6
Το τυλίγουμε στη λαδόκολλα έτσι όπως θα τυλίγαμε μια καραμέλα. Βάζουμε το πακέτο σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μιαμιση με δυο ώρες, στους 180 βαθμούς. Το χταπόδι θα βγάλει τους χυμούς του και θα ψηθεί μέσα σε αυτούς.
-
7
Καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί μπίγοντας μια οδοντογλυφίδα (στο πάνω μέρος για να μην χυθούν τα ζουμιά) και βλέποντας ότι είναι μαλακό.
-
8
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανοίγουμε την λαδόκολλα.
-
9
Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το σερβίρουμε και ολόκληρο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια