κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι στιφάδο
apogeio
apogeio @cook_8497794

Νόστιμο θαλασσινό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε φρέσκο χτάποδι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό χταπόδι
  2. 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. 3 ντομάτες
  5. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  6. 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  7. δαφνόφυλλα
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρατάμε ολόκληρα.

  3. 3

    Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και το ξύδι σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να "χάσει" το νερό του.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδακια, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και βράζουμε, μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.

  6. 6

    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές (εγώ έτσι το προτιμώ, μπορείτε να το σερβίρετε και με πιλάφι).

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
5 πιρουνάκια από μένα γιατί το κάνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.Μόνη διαφορά ότι ζεματάω 5 λεπτά τα κρεμμυδάκια για να φύγει η αψάδα τους.
Μπράβο τέλειο φαγάκι,θα συμφωνήσω με τις τηγανιτές πατάτες!!!!!

Από

apogeio
apogeio @cook_8497794
στις