Χταπόδι στιφάδο
Νόστιμο θαλασσινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε φρέσκο χτάποδι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
-
2
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρατάμε ολόκληρα.
-
3
Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και το ξύδι σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να "χάσει" το νερό του.
-
4
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
-
5
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδακια, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και βράζουμε, μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.
-
6
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές (εγώ έτσι το προτιμώ, μπορείτε να το σερβίρετε και με πιλάφι).
Σχόλια (7)
Μπράβο τέλειο φαγάκι,θα συμφωνήσω με τις τηγανιτές πατάτες!!!!!