κύρια φωτογραφία συνταγής Χταπόδι τουρσί
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Μια συνταγή αφιερωμένη στη ΝΙΚΟΛ και τον ggr για λόγους που γνωρίζουν εκείνοι και ο βυθός του Ευβοϊκού. Θέλοντας να αφήσω Προκόπη τον ggr, επιλέγω ξανά χταπόδι (δοκιμασμένα το καταφέρνω τούτο με χταπόδι)!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν παραλείψετε το καρίνο, βάλτε κόκκους μαύρου πιπεριού,ξύσμα λεμονιού και σινάπι κατά το βρασμό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ελαιόλαδο
  2. ξύδι
  3. κόκκους λευκό πιπέρι σε
  4. μπαχάρι σε κόκκους χαραγμένους
  5. καρίνο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα χταπόδια,τα βάζουμε σε κενή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,να βγάλουν όλα τους τα υγρά.

  2. 2

    Μόλις πιούν το ζουμί τους,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός δάκτυλου.

  3. 3

    Ξαναβράζουμε σε κατσαρόλα που έχει τόσο ξύδι όσο και νερό φροντίζοντας το υγρό ίσα-ίσα να καλύπτει το χταπόδι.

  4. 4

    Προσθέτουμε το πιπέρι, το καρίνο, το μπαχάρι και βράζουμε ως να μαλακώσει καλά.

  5. 5

    Φυλάσσουμε σε γυάλινα δοχεία με μπόλικο ελαιόλαδο και θυμάρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

ΝΙΚΟΛ
ΝΙΚΟΛ @cook_8451771
Μονο πηρουνια μανα μου?ολο το σερβιτσιο για παρτη σου.

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα