Χταπόδι τουρσί
Μια συνταγή αφιερωμένη στη ΝΙΚΟΛ και τον ggr για λόγους που γνωρίζουν εκείνοι και ο βυθός του Ευβοϊκού. Θέλοντας να αφήσω Προκόπη τον ggr, επιλέγω ξανά χταπόδι (δοκιμασμένα το καταφέρνω τούτο με χταπόδι)!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν παραλείψετε το καρίνο, βάλτε κόκκους μαύρου πιπεριού,ξύσμα λεμονιού και σινάπι κατά το βρασμό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα χταπόδια,τα βάζουμε σε κενή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,να βγάλουν όλα τους τα υγρά.
-
2
Μόλις πιούν το ζουμί τους,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός δάκτυλου.
-
3
Ξαναβράζουμε σε κατσαρόλα που έχει τόσο ξύδι όσο και νερό φροντίζοντας το υγρό ίσα-ίσα να καλύπτει το χταπόδι.
-
4
Προσθέτουμε το πιπέρι, το καρίνο, το μπαχάρι και βράζουμε ως να μαλακώσει καλά.
-
5
Φυλάσσουμε σε γυάλινα δοχεία με μπόλικο ελαιόλαδο και θυμάρι.
Σχόλια (8)