κύρια φωτογραφία συνταγής Χταποδοσαλάτα του Νικόλα μου
elenavan
elenavan @cook_8453115

Μου την έμαθε το έτερον ήμισυ που είναι μέγας χταποδοκυνηγός!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγάζοντας την πέτσα απομακρύνουμε τη χοληστερίνη. Έτσι μπορούμε να το φάμε χωρίς τύψεις. Θεικός ουζομεζές, αλλά ταιριάζει θαυμάσια και με ξηρό λευκό κρασί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
4 άτομα
  1. 1-1,5 κιλό χταπόδι
  2. ελάχιστο αλάτι(τα θαλασσινά είναι φύσει αλατισμένα)
  3. μαύρο πιπέρι
  4. 1 φλιτζάνι τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
  5. 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και χυμό από 2 λεμόνια (λαδολέμονο).
  6. λίγο ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το χαπόδι στη χύτρα ταχύτητος χωρίς νερό, με το ξύδι. (Αν το χταπόδι είναι χτυπημένο και παραγουλιασμένο, ο χρόνος βρασμού είναι 10 λεπτά. Αν όχι, είναι 25 λεπτά από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα).

  2. 2

    Όταν είναι η ώρα να ανοιξουμε τη χύτρα, βγάζουμε και σουρώνουμε το χταπόδι και μόλις κρυώσει αφαιρούμε όλο το δέρμα του.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε σαλατιέρα, βάζουμε το αλάτι, τα πιπέρια, και περιλούουμε με το λαδολέμονο.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Margiova
Margiova @KoXan
έτσι ετοίμασα και γω το χταποδάκι μου,κατεψυγμένο βέβαια,με μιά διαφορά δεν βάζω άνηθο αλλά ρίγανη....σαρακοστιανός μεζές από τους λίγους!!!!!

Από

elenavan
elenavan @cook_8453115
στις