Χταποδοσαλάτα του Νικόλα μου
Μου την έμαθε το έτερον ήμισυ που είναι μέγας χταποδοκυνηγός!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγάζοντας την πέτσα απομακρύνουμε τη χοληστερίνη. Έτσι μπορούμε να το φάμε χωρίς τύψεις. Θεικός ουζομεζές, αλλά ταιριάζει θαυμάσια και με ξηρό λευκό κρασί.
Υλικά
-
1-1,5 κιλό χταπόδι
-
ελάχιστο αλάτι(τα θαλασσινά είναι φύσει αλατισμένα)
-
μαύρο πιπέρι
-
1 φλιτζάνι τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και χυμό από 2 λεμόνια (λαδολέμονο).
-
λίγο ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το χαπόδι στη χύτρα ταχύτητος χωρίς νερό, με το ξύδι. (Αν το χταπόδι είναι χτυπημένο και παραγουλιασμένο, ο χρόνος βρασμού είναι 10 λεπτά. Αν όχι, είναι 25 λεπτά από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα).
-
2
Όταν είναι η ώρα να ανοιξουμε τη χύτρα, βγάζουμε και σουρώνουμε το χταπόδι και μόλις κρυώσει αφαιρούμε όλο το δέρμα του.
-
3
Ψιλοκόβουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε σαλατιέρα, βάζουμε το αλάτι, τα πιπέρια, και περιλούουμε με το λαδολέμονο.
-
4
Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
Σχόλια (11)