Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
Τα ασπράδια σας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης πρέπει να είστε σίγουροι πως τα σκεύη σας είναι καθαρά και στεγνά και δεν έχετε καθόλου κρόκο μέσα στα ασπράδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να προσέξετε να μη το παρακάνετε στο χτύπημα. Αν συνεχίσετε να χτυπάτε τη μαρέγκα, τα ασπράδια θα κόψουν. Γίνονται ξηρά και αρχίζουν να βγάζουν υγρά.Αν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να αρχίσετε ξανά με καινούρια ασπράδια.
Υλικά
-
Ασπράδια (δείτε πως χωρίζουμε αυγά)
-
Καθαρό και στεγνό μπολ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινήστε το χτύπημα με το μίξερ ή με το χέρι, σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις τα ασπράδια αρχίσουν να αφρίζουν, αυξήστε την ταχύτητα.
-
2
Στο πρώτο στάδιο, τα ασπράδια μας είναι αφράτα, αλλά δεν είναι ακόμα σφιχτά. Αν σηκώσουμε το μίξερ θα σχηματιστεί μια κορυφή που στάζει όμως. Η επιφάνεια είναι γυαλιστερή και υγρή. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια ή άλλο.
-
3
Στο επόμενο στάδιο, τα ασπράδια σχηματίζουν μια στρογγυλεμένη και κάπως σφιχτή κορυφή.
-
4
Τα ασπράδια κρατούν το σχήμα τους καλά αν χτυπηθούν ακόμα, μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.
Σχόλια (14)