Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Τα ασπράδια σας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης πρέπει να είστε σίγουροι πως τα σκεύη σας είναι καθαρά και στεγνά και δεν έχετε καθόλου κρόκο μέσα στα ασπράδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να προσέξετε να μη το παρακάνετε στο χτύπημα. Αν συνεχίσετε να χτυπάτε τη μαρέγκα, τα ασπράδια θα κόψουν. Γίνονται ξηρά και αρχίζουν να βγάζουν υγρά.Αν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να αρχίσετε ξανά με καινούρια ασπράδια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Ασπράδια (δείτε πως χωρίζουμε αυγά)
  2. Καθαρό και στεγνό μπολ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινήστε το χτύπημα με το μίξερ ή με το χέρι, σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις τα ασπράδια αρχίσουν να αφρίζουν, αυξήστε την ταχύτητα.

  2. 2

    Στο πρώτο στάδιο, τα ασπράδια μας είναι αφράτα, αλλά δεν είναι ακόμα σφιχτά. Αν σηκώσουμε το μίξερ θα σχηματιστεί μια κορυφή που στάζει όμως. Η επιφάνεια είναι γυαλιστερή και υγρή. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ζάχαρη, βανίλια ή άλλο.

  3. 3

    Στο επόμενο στάδιο, τα ασπράδια σχηματίζουν μια στρογγυλεμένη και κάπως σφιχτή κορυφή.

  4. 4

    Τα ασπράδια κρατούν το σχήμα τους καλά αν χτυπηθούν ακόμα, μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

ggr
ggr @george
κάποιος μου έλεγε κάποτε ότι τα ασπράδια είναι σωστά κτυπημένα όταν μπορείς άφοβα να αναποδογυρίσεις πάνω από το κεφάλι σου το σκέυος όπου έχεις κάνει τη μαρέγγα χωρίς να κινδυνεύεις να ..... την λουστείς

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε