Χτυπητό αυγό με κακάο

Bαθμολογία: 5
       
 
13 ψήφοι
john_lord, 16.11.12

Περιγραφή

Ένα βελούδινο σοκολατένιο επιδόρπιο, εύκολο και γρήγορο, για μικρούς και μεγάλους!



Συνταγή από:

john_lord

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ή 2 αυγό/ά (όσο πιο φρέσκο/α γίνεται)
  • 1 ή 2 κ.τ.γ. κακάο
  • 1 ή 2 κ.τ.γ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με αυγά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα
Φτιάχνει: 1 κούπα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το αυγό/ά βάζουμε ωμό σε μια κούπα μόνο τον κρόκο.
  2. Ρίχνετε 1 ή 2 κουταλιές του γλυκού κακάο και 1 ή 2 κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να πειραματιστείτε στις δόσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
  3. Με ένα κουταλάκι ή πιρουνάκι το ανακατεύετε/χτυπάτε πάρα πολύ καλά, μέχρι να γίνει σαν μια ομοιόμορφη βελούδινη κρέμα.
  4. Αν το κάνετε σωστά, θα εμφανιστούν φουσκαλίτσες! Τότε καταλαβαίνετε οτι είναι έτοιμο!
  5. Απολαύστε! (ή σκέτο ή με ψωμί ή με φρυγανιά ή όπως αλλιώς θέλετε!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μόνο πρόβλημα της συνταγής είναι τα ωμά αυγά, λόγω κινδύνου για σαλμονέλα. Προσωπικά σαν παιδί έφαγα πολλές φορές χωρίς να πάθω τίποτα, όπως και πολλοί άλλοι. Καλό είναι πάντως να προσέχετε τα αυγά να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα.

14 Όλα

#
Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 18-11-12  
Πω,πω,πω!!!Τι μου θύμησες τώρα, με γύρισες πολλά χρόνια πίσω όταν ήμουν μαθήτρια Δημοτικού και κάθε μέρα έτρωγα χτυπητό αβγό!!! Και μόνο που ανέβασες τη συνταγή σου αξίζουν τα πηρουνάκια!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
#
Σχόλιο από kikibebe2, 18-11-12  
Πέντε πιρουνάκια και απο μένα για την συνταγή!!!με γύρισες πολλά χρόνια πίσω!!έχω φάει απειρα αυγά έτσι σαν παιδί ,ήταν το καθημερινό μας γλυκάκι!!με φρέσκο αυγουλάκι απο το κοτέτσι μας!!!τώρα βέβαια σαν μαμά φοβάμε να δωσω στα μικρά μου ωμό αυγό και για την σαλμονέλα και για την ζάχαρη!!
#
Σχόλιο από Ginger, 19-11-12  
Τι να πω γι' αυτό το γλυκάκι που έχει σηματοδοτήσει τα παιδικά μας χρόνια; Μοιάζει με ζύμη κέικ, τέλειο!
#
Σχόλιο από georgia1, 19-11-12  
#
Σχόλιο από thanos serres, 19-11-12  
#
Σχόλιο από Kostazz, 19-11-12  
Για όσους φοβούνται τα ωμά αυγά: μόλις 1 στα 30000 αυγά έχουν σαλμονέλα οπότε οι πιθανότιτες είναι με το μέρος σας. Αν ακόμα φοβάστε, τότε μπορείτε να παστεριώσετε τα αυγά βάζοντας τα σε νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών για 5 λεπτά. Χρειάζεστε θερμόμετρο ακριβίας γι αυτή τη δούλεια μιας και θερμοκρασίες άνω των 60 θα ψήσουν το αυγό. Αυτή η μορφή ύπιας παστερίωσης σκοτώνει το 99,8% των βακτηρίων καθηστώντάς τα εντελώς ακίνδυνα.
#
Σχόλιο από tasa.x, 19-11-12  
Ta 5 πιρουνακια ειναι λιγα για τις αναμνησεις που μου εφερες στο μυαλο!!!Καθε απογευμα ηταν το αγαπημενο μου γλυκακι οταν ημουν παιδι,με δικα μας παντα αυγα.
Μεχρι που μια μερα ελειπε η μαμα μου απ'το σπιτι και ανελαβε να μου το φτιαξει ο αδελφος μου που ηταν μεγαλυτερος.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
Τοτε καταλαβα πως το αυγο ηταν ωμο!!!!Ειχαμε δραματα οταν γυρισε η μαμα,για να επιβεβαιωσει αυτο που δεν ηθελα να παραδεχτω.
Δεν ξαναεφαγα ποτε κι ας ηταν το αγαπημενο μου.
#
Σχόλιο από personna, 19-11-12  
μας γυρισες στα παιδικατα μας..Γι αυτο και μονο αξιξεις συγχαρητηρια κι ενα θερμο ευχαριστω!!!
#
Σχόλιο από manoyla, 19-11-12  
Αυγό από το κοτέτσι μας και χτυπημενο με κακάο και ζαχαρη!!!!!!!!!!!!Αυτό βέβαια οταν ημουν παιδί..πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια .Ηταν υπέροχο.Επίσης αυγό ζεστό από τη φωλιά.Από μία τρύπα με καρφίτσα σε κάθε ακρη και το ρουφούσαμε ετσι ωμό. Αλήθεια ΠΩΣ το κάναμε??? Τωρα ούτε να το σκεφθώ δεν θέλω. Αγνά, αληθινά, ανέμελα και ΚΑΘΑΡΑ χρόνια.Ευχαριστούμε που μας τα θυμισες
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-11-12  
μικρη και αν δεν μου εδωσε αυγο χτυπητο η μαμα μου να σημειωσω οτι χτυπαμε μονο το κροκο του αυγου
#
Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΤΟΤ, 19-11-12  
Πολύ γλυκειά ανάμνηση....
#
Σχόλιο από kimon, 19-11-12  
Καλα μιλαμε οτι με γυρισες πισω στο παρελθον...ατιμη σαλμονελα!
#
Σχόλιο από marymyt, 14-12-12  
Σαν παιδι εχω φει δεκαδες αυγα φτιαγμενα ετσι απο τα χερια της γιαγιας μου και θυμαμαι οτι το ελεγε κροκ
#
Σχόλιο από mariazerta, 16-9-13  
5 πιρουνακια κ απο μενα που λατρευωωωω αυτο το γλυκο,ας το πουμε ετσι!! εχω φαει απειρα τετοια μικρη αλλα ακομα κ τωρα στις υπογλυκαιμιες μου τσακιζω 2 αυγουλακια

14 Σχόλια

#
Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 18-11-12  
Πω,πω,πω!!!Τι μου θύμησες τώρα, με γύρισες πολλά χρόνια πίσω όταν ήμουν μαθήτρια Δημοτικού και κάθε μέρα έτρωγα χτυπητό αβγό!!! Και μόνο που ανέβασες τη συνταγή σου αξίζουν τα πηρουνάκια!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
#
Σχόλιο από kikibebe2, 18-11-12  
Πέντε πιρουνάκια και απο μένα για την συνταγή!!!με γύρισες πολλά χρόνια πίσω!!έχω φάει απειρα αυγά έτσι σαν παιδί ,ήταν το καθημερινό μας γλυκάκι!!με φρέσκο αυγουλάκι απο το κοτέτσι μας!!!τώρα βέβαια σαν μαμά φοβάμε να δωσω στα μικρά μου ωμό αυγό και για την σαλμονέλα και για την ζάχαρη!!
#
Σχόλιο από Ginger, 19-11-12  
Τι να πω γι' αυτό το γλυκάκι που έχει σηματοδοτήσει τα παιδικά μας χρόνια; Μοιάζει με ζύμη κέικ, τέλειο!
#
Σχόλιο από georgia1, 19-11-12  
#
Σχόλιο από thanos serres, 19-11-12  
#
Σχόλιο από Kostazz, 19-11-12  
Για όσους φοβούνται τα ωμά αυγά: μόλις 1 στα 30000 αυγά έχουν σαλμονέλα οπότε οι πιθανότιτες είναι με το μέρος σας. Αν ακόμα φοβάστε, τότε μπορείτε να παστεριώσετε τα αυγά βάζοντας τα σε νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών για 5 λεπτά. Χρειάζεστε θερμόμετρο ακριβίας γι αυτή τη δούλεια μιας και θερμοκρασίες άνω των 60 θα ψήσουν το αυγό. Αυτή η μορφή ύπιας παστερίωσης σκοτώνει το 99,8% των βακτηρίων καθηστώντάς τα εντελώς ακίνδυνα.
#
Σχόλιο από tasa.x, 19-11-12  
Ta 5 πιρουνακια ειναι λιγα για τις αναμνησεις που μου εφερες στο μυαλο!!!Καθε απογευμα ηταν το αγαπημενο μου γλυκακι οταν ημουν παιδι,με δικα μας παντα αυγα.
Μεχρι που μια μερα ελειπε η μαμα μου απ'το σπιτι και ανελαβε να μου το φτιαξει ο αδελφος μου που ηταν μεγαλυτερος.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
Τοτε καταλαβα πως το αυγο ηταν ωμο!!!!Ειχαμε δραματα οταν γυρισε η μαμα,για να επιβεβαιωσει αυτο που δεν ηθελα να παραδεχτω.
Δεν ξαναεφαγα ποτε κι ας ηταν το αγαπημενο μου.
#
Σχόλιο από personna, 19-11-12  
μας γυρισες στα παιδικατα μας..Γι αυτο και μονο αξιξεις συγχαρητηρια κι ενα θερμο ευχαριστω!!!
#
Σχόλιο από manoyla, 19-11-12  
Αυγό από το κοτέτσι μας και χτυπημενο με κακάο και ζαχαρη!!!!!!!!!!!!Αυτό βέβαια οταν ημουν παιδί..πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια .Ηταν υπέροχο.Επίσης αυγό ζεστό από τη φωλιά.Από μία τρύπα με καρφίτσα σε κάθε ακρη και το ρουφούσαμε ετσι ωμό. Αλήθεια ΠΩΣ το κάναμε??? Τωρα ούτε να το σκεφθώ δεν θέλω. Αγνά, αληθινά, ανέμελα και ΚΑΘΑΡΑ χρόνια.Ευχαριστούμε που μας τα θυμισες
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-11-12  
μικρη και αν δεν μου εδωσε αυγο χτυπητο η μαμα μου να σημειωσω οτι χτυπαμε μονο το κροκο του αυγου
#
Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΤΟΤ, 19-11-12  
Πολύ γλυκειά ανάμνηση....
#
Σχόλιο από kimon, 19-11-12  
Καλα μιλαμε οτι με γυρισες πισω στο παρελθον...ατιμη σαλμονελα!
#
Σχόλιο από marymyt, 14-12-12  
Σαν παιδι εχω φει δεκαδες αυγα φτιαγμενα ετσι απο τα χερια της γιαγιας μου και θυμαμαι οτι το ελεγε κροκ
#
Σχόλιο από mariazerta, 16-9-13  
5 πιρουνακια κ απο μενα που λατρευωωωω αυτο το γλυκο,ας το πουμε ετσι!! εχω φαει απειρα τετοια μικρη αλλα ακομα κ τωρα στις υπογλυκαιμιες μου τσακιζω 2 αυγουλακια

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Το αυγό και η διατροφική του αξία
Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
Τα αυγά στην κουζίνα μας
Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Σοκολατένια μυστικά
Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro