κύρια φωτογραφία συνταγής Χτυπητό αυγό με κακάο

Χτυπητό αυγό με κακάο

john_lord
john_lord @cook_8497715
Volos,Ελλάδα

Ένα βελούδινο σοκολατένιο επιδόρπιο, εύκολο και γρήγορο, για μικρούς και μεγάλους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μόνο πρόβλημα της συνταγής είναι τα ωμά αυγά, λόγω κινδύνου για σαλμονέλα. Προσωπικά σαν παιδί έφαγα πολλές φορές χωρίς να πάθω τίποτα, όπως και πολλοί άλλοι. Καλό είναι πάντως να προσέχετε τα αυγά να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 κούπα
  1. 1-2 αυγό/ά (όσο πιο φρέσκο/α γίνεται)
  2. 1-2 κ.τ.γ. κακάο
  3. 1-2 κ.τ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το αυγό/ά βάζουμε ωμό σε μια κούπα μόνο τον κρόκο.

  2. 2

    Ρίχνετε 1 ή 2 κουταλιές του γλυκού κακάο και 1 ή 2 κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να πειραματιστείτε στις δόσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).

  3. 3

    Με ένα κουταλάκι ή πιρουνάκι το ανακατεύετε/χτυπάτε πάρα πολύ καλά, μέχρι να γίνει σαν μια ομοιόμορφη βελούδινη κρέμα.

  4. 4

    Αν το κάνετε σωστά, θα εμφανιστούν φουσκαλίτσες! Τότε καταλαβαίνετε οτι είναι έτοιμο!

  5. 5

    Απολαύστε! (ή σκέτο ή με ψωμί ή με φρυγανιά ή όπως αλλιώς θέλετε!)

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Πω,πω,πω!!!Τι μου θύμησες τώρα, με γύρισες πολλά χρόνια πίσω όταν ήμουν μαθήτρια Δημοτικού και κάθε μέρα έτρωγα χτυπητό αβγό!!! Και μόνο που ανέβασες τη συνταγή σου αξίζουν τα πηρουνάκια!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Από

john_lord
john_lord @cook_8497715
στις
Volos,Ελλάδα