Yam Mamuang
Μια διαφορετικη σαλατα, από την Ταϋλάνδη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καποια υλικα ειναι παραξενα για μας. Τα βρισκουμε ολα στα διαφορα Ασιατικα σ/μ. Συνταγη απο το βιβλιο ''Ασιατικες Σπεσιαλιτε''.
Υλικά
-
2 ξινα μηλα
-
1 κ.γ. αλατι
-
3 σκελιδες σκορδο
-
4 φρεσκα κρεμμυδακια
-
180 γρμ. φιλετο χοιρινου
-
1 κ.σ. ψημενα αραπικα φιστικια
-
1 κ.σ. λαδι
-
1 κ.σ. σκονη γαριδας
-
1 κ.σ. σαλτσα ψαριου
-
1 κ.γ. καστανη ζαχαρη.
-
Πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλενετε τα μηλα, τα καθαριζετε και τα κοβετε σε λεπτες φετες.
-
2
Τα βαζετε σε ενα μπολ και προσθετετε αλατι.
-
3
Καθαριζετε το σκορδο,τα κρεμμυδια και τα κοβετε σε λεπτες φετες.
-
4
Ψιλοκοβετε το κρεας.
-
5
Κοπανατε τα φιστικια στο γουδι.
-
6
Σωταρετε σε καυτο λαδι το σκορδο και τα κρεμμυδια. Τα βγαζετε απο το λαδι και τα αφηνετε να κρυωσουν.
-
7
Ψηνετε το κρεας, τη σκονη γαριδας, τη σαλτσα ψαριου, τα φιστικια και τη ζαχαρη στο ιδιο λαδι που ειχατε τα σκορδα και τα κρεμμυδια, σε δυνατη φωτια για περιπου 7-8'.
-
8
Τα αφηνετε να κρυωσουν.
-
9
Ανακατευετε ολα τα υλικα μαζι και ριχνετε πιπερι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια