Υγιεινά και εύκολα σοκολατάκια

Bαθμολογία: 4.8772
       
 
57 ψήφοι
bilcosbill, 14.04.08

Περιγραφή

Πολύ νόστιμα σοκολατάκια με σχετικά λίγες θερμίδες.

Υγιεινά και εύκολα σοκολατάκια
photo: common

Συνταγή από:

bilcosbill

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • διάφορους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια αιγίνης κτλ.)
Στα γρήγορα
Δυσκολία: Με φωτο , Γρήγορο , Εύκολο
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 30-35 σοκολατάκια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
Βήμα 2
2) Μόλις λιώσει την ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να πέσει η θερμοκρασία της.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε μεσα τους ξηρούς καρπούς και μ' ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγη ποσότητα μείγματος και την ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα.
Βήμα 4
4) Έτσι σχηματίζουμε πολύ νόστιμα, ακανόνιστου σχήματος σοκολατάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Ένα γλυκό κατάλληλο για αυτούς που προσέχουν το βάρος τους, διότι η έντονη γεύση της σοκολάτας ικανοποιεί τον ουρανίσκο με μικρή ποσότητα, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Σχετικές συνταγές

    71 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 15-4-08  
    Θεσσαλία και Μακεδονία τα λέμε ανώμαλα και είναι απο τα πιο αγαπημένα!!!! :o)
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 15-4-08  
    Συμφωνώ με την mama,ανώμαλα τα λέμε και αν τα θέλεις ακόμα πιο υγιεινά κάντα με καρύδι που έχει και πολλές βιταμίνες και με αμύγδαλο ανάλατο!!!!!Αλλοι βουτάνε τους ξηρούς καρπούς μέσα σε καραμέλα που έχουμε κάνει με ζάχαρη το αφήνουν να κρυώσει όχι να παγώσει και να σκληρύνει η καραμέλα αλλα να είναι ελαστική ώστε να μπορείς να παίρνεις κομμάτια και έπειτα τα βουτάνε μέσα σε κουβερτούρα!!Γίνονται πολύ τέλεια,έχω δοκιμάσει δεν τα έχω φτιάξει,είναι όμως παχυντικά!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 15-4-08  
    Αυτά είναι πολύ ωραία σοκολατάκια και τέλεια για νηστεία. Εγώ εκτός απο τους ξηρούς καρπούς τα φτιάχνω και με δαμάσκηνο απυρήνωτο αλλά και με καστανο.
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-4-08  
    Εμείς στα Χανιά τα λέμε βραχάκια.Και είναι .....ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 18-7-08  
    Είναι πολύ καλό γλυκό, ειδικά αν προσέχεις τη διατροφή σου και σε έχει πιάσει λιγούρα.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 18-7-08  
    Και μεις ανώμαλα τα λέμε,λόγο σχήματος. Τα αγαπημένα μου είναι με αμύγδαλο ή με φουντούκι. Η αδερφή μου γεμίζει δαμασκηνά, στη θέση από το κουκούτσι, με αμύγδαλο ή καρύδι και γίνονται ανάρπαστα
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 24-11-08  
    Εμενα η μαμα μου τα κανει με καρυδια. Καθαριζει τα καρυδια τα ανοιγει κ στην μεση βαζει βανιλια υποβριχιο κ τα κολαει μεταξυ τους μετα τα βουταει στην λιωμενη σοκολατα κ τα αφηνει να κρυωσουν. Κολαση......
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 24-11-08  
    Πολύ αγαπημένα!
    Με αμύγδαλα είναι το καλύτερό μου.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 19-1-09  
    Πολύ καλά τα σοκολατάκια!! Εγώ προσθέτω και rice crispies (δημητριακά ρυζιού)
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 19-1-09  
    πω πω τι μου θυμησες τα βραχακια οπως ειπε και η φιλη μας απο την κρητη!!!!!!και εγω απο τα χανια ειμαι.........πολλυ πολλυ καλη μπραβο που μας τα θυμησες
    #
    Σχόλιο από μαριουλινι, 19-1-09  
    ειναι φοβερη συνταγη για σοκολατακια.Οσοι λατρευουν την σοκολατα,αυτη η συνταγη θα γινει η αγαπημενη τους!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-1-09  
    Μμμμ είναι από τα αγαπημένα μου, ναι βραχάκια στην Κρήτη τα ξέρω!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
    κάθε βδομάδα χωρίς υπερβολή κάνω μιά δόση,250 γρ.κουβερτούρα.250 γρ.αμύγδαλα καβουρντισμένα να τα έχουμε στο ψυγείο για μιά λιγουρίτσα,μιά ώρα ανάγκης βρε παιδί μου....είναι τέλεια,πανεύκολα και πολύ υγιεινά!!!
    #
    Σχόλιο από Niaourita, 19-1-09  
    Τα έφτιαξα και εγώ αλλά μάλλον κάτι ἐκανα λάθος στο λιὠσιμο της σοκολἀτας και δεν έγιναν εμφανίσιμα.Καμμιά συμβουλή¨έχετε γι αυτό

    ΄

    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
    Niaourita, στη σοκολάτα δεν πρέπει να πέσει καθόλου νερό,μόλις λιώσει η σοκολάτα εγώ προσθέτω και λίγο βιτάμ κάνει τα σοκολατάκια να γυαλίζουν....
    #
    Σχόλιο από Niaourita, 1-2-09  
    Ευχαριστὠ ΛαδοΜποὐκι.Αυτὀ ἠταν το λἀθοs.Εγὠ για να γυαλἰζει η σοκολἀτα βἀζω λιγο λαδάκι.Τι σημαἰνει το νικνειμ σου;
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 1-2-09  
    πολύ απλό!!!μπουκιά που την έχεις βουτήξει σε λάδι ή καλύτερα σε σάλτσα με λάδι.......
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 1-2-09  
    μια παραλλαγη στα σοκολατακια ειναι να βαλεις ζαχαρι σε ενα αντικολλητικο τηγανι μολις λειωσει βαζεις μεσα τους ξηρους καρπους χαμηλωνεις την θερμοκρασια να μην καει η ζαχαρι παιρνεις κουταλιες απο το υλικο και το βαζεις πανω σε λαδοκολλα μολις κρυωσουν τα βουτας σε λιωμενη κουβερτουρα και τα ακουμπας πανω σε λαδοκκολα παλι μεχρι να κρυωσουν γινονται υπεροχα.
    #
    Σχόλιο από Σοφία Κ, 3-2-09  
    Εχω κανει αυτη τη συνταγη αρκετες φορες και τα σοκολατακια ηταν τελεια. την τελευταια φορα μετα απο 3-4 μερες τα σοκολατακια ασπρισαν. Τι εκανα λαθος; Πως μπορω την επομενη φορα να μην εχω δυσαρεστα παλι αποτελεσματα;
    #
    Σχόλιο από iris, 4-2-09  
    Σοφια Κ μηπως τα εβαλες στο ψυγειο?Η κουβετουρα αν μπει στο ψυγειο εχει την ιδιοτητα να ασπριζει!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    54 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 15-4-08  
    Θεσσαλία και Μακεδονία τα λέμε ανώμαλα και είναι απο τα πιο αγαπημένα!!!! :o)
    #
    Σχόλιο από asproyla, 16-4-08  
    Εμείς στα Χανιά τα λέμε βραχάκια.Και είναι .....ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 18-7-08  
    Είναι πολύ καλό γλυκό, ειδικά αν προσέχεις τη διατροφή σου και σε έχει πιάσει λιγούρα.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 18-7-08  
    Και μεις ανώμαλα τα λέμε,λόγο σχήματος. Τα αγαπημένα μου είναι με αμύγδαλο ή με φουντούκι. Η αδερφή μου γεμίζει δαμασκηνά, στη θέση από το κουκούτσι, με αμύγδαλο ή καρύδι και γίνονται ανάρπαστα
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 24-11-08  
    Εμενα η μαμα μου τα κανει με καρυδια. Καθαριζει τα καρυδια τα ανοιγει κ στην μεση βαζει βανιλια υποβριχιο κ τα κολαει μεταξυ τους μετα τα βουταει στην λιωμενη σοκολατα κ τα αφηνει να κρυωσουν. Κολαση......
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 24-11-08  
    Πολύ αγαπημένα!
    Με αμύγδαλα είναι το καλύτερό μου.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 19-1-09  
    πω πω τι μου θυμησες τα βραχακια οπως ειπε και η φιλη μας απο την κρητη!!!!!!και εγω απο τα χανια ειμαι.........πολλυ πολλυ καλη μπραβο που μας τα θυμησες
    #
    Σχόλιο από μαριουλινι, 19-1-09  
    ειναι φοβερη συνταγη για σοκολατακια.Οσοι λατρευουν την σοκολατα,αυτη η συνταγη θα γινει η αγαπημενη τους!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-1-09  
    Μμμμ είναι από τα αγαπημένα μου, ναι βραχάκια στην Κρήτη τα ξέρω!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
    κάθε βδομάδα χωρίς υπερβολή κάνω μιά δόση,250 γρ.κουβερτούρα.250 γρ.αμύγδαλα καβουρντισμένα να τα έχουμε στο ψυγείο για μιά λιγουρίτσα,μιά ώρα ανάγκης βρε παιδί μου....είναι τέλεια,πανεύκολα και πολύ υγιεινά!!!
    #
    Σχόλιο από Niaourita, 19-1-09  
    Τα έφτιαξα και εγώ αλλά μάλλον κάτι ἐκανα λάθος στο λιὠσιμο της σοκολἀτας και δεν έγιναν εμφανίσιμα.Καμμιά συμβουλή¨έχετε γι αυτό

    ΄

    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
    Niaourita, στη σοκολάτα δεν πρέπει να πέσει καθόλου νερό,μόλις λιώσει η σοκολάτα εγώ προσθέτω και λίγο βιτάμ κάνει τα σοκολατάκια να γυαλίζουν....
    #
    Σχόλιο από Niaourita, 1-2-09  
    Ευχαριστὠ ΛαδοΜποὐκι.Αυτὀ ἠταν το λἀθοs.Εγὠ για να γυαλἰζει η σοκολἀτα βἀζω λιγο λαδάκι.Τι σημαἰνει το νικνειμ σου;
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 1-2-09  
    πολύ απλό!!!μπουκιά που την έχεις βουτήξει σε λάδι ή καλύτερα σε σάλτσα με λάδι.......
    #
    Σχόλιο από common, 26-3-09  
    Πολύ καλή και απλή συνταγή.
    Δική μου παραλλαγή: σε κάθε σοκολατάκι βάζω λίγο καρύδι, λίγο αμύγδαλο, λίγο βερύκοκο αποξηραμένο. Ή κομματάκια γλυκό κουταλιού (ότι γλυκό νά΄ναι) αντί για βερύκοκο αποξηραμένο. Ο συνδιασμός γλυκό-ξηρός καρπός-σοκολάτα είναι τέλειος.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 11-12-09  
    Τέλεια συνταγή!!! τα κάνω κάθε χρόνο αυτές τις μέρες.
    #
    Σχόλιο από loykoymaki, 18-12-09  
    ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!
    #
    Σχόλιο από koufetaki, 18-12-09  
    Πάαααρα πολύ ωραία! Ότι πρέπει για την γιορτή του μπαμπά μου 1η Ιανουαρίου.
    Εγώ βάζω και λίγο γαλατάκι για να μην είναι ούτε πολύ σκληρά ούτε πολύ μαλακά.
    #
    Σχόλιο από koufetaki, 18-12-09  
    Συγγνώμη για το 2πλό post. Ξέχασα να βαθμολογήσω..
    #
    Σχόλιο από mpoumpoukaki, 18-12-09  
    πεντανοστιμα! εκοψα και αλουμινοχαρτο σε τετραγωνα και τα εβαλα μεσα με μια κοκκινη η χρυση κορδελιτσα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Σοφία Κ, 3-2-09  
    Εχω κανει αυτη τη συνταγη αρκετες φορες και τα σοκολατακια ηταν τελεια. την τελευταια φορα μετα απο 3-4 μερες τα σοκολατακια ασπρισαν. Τι εκανα λαθος; Πως μπορω την επομενη φορα να μην εχω δυσαρεστα παλι αποτελεσματα;
    #
    Σχόλιο από iris, 4-2-09  
    Σοφια Κ μηπως τα εβαλες στο ψυγειο?Η κουβετουρα αν μπει στο ψυγειο εχει την ιδιοτητα να ασπριζει!
    #
    Σχόλιο από Σοφία Κ, 4-2-09  
    Δεν τα εβαλα στο ψυγειο αλλα τα τυλιξα μονο με διαφανη μεμβρανη.
    #
    Σχόλιο από vanaki, 31-12-09  
    egw 8a h8ela na rwthsw an exei dokimasei na valei kaneis kai ligo liker sthn sokolata
    #
    Σχόλιο από valentini98, 14-6-12  
    δεν πρεπει να τα ψησουμε??

    12 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 15-4-08  
    Συμφωνώ με την mama,ανώμαλα τα λέμε και αν τα θέλεις ακόμα πιο υγιεινά κάντα με καρύδι που έχει και πολλές βιταμίνες και με αμύγδαλο ανάλατο!!!!!Αλλοι βουτάνε τους ξηρούς καρπούς μέσα σε καραμέλα που έχουμε κάνει με ζάχαρη το αφήνουν να κρυώσει όχι να παγώσει και να σκληρύνει η καραμέλα αλλα να είναι ελαστική ώστε να μπορείς να παίρνεις κομμάτια και έπειτα τα βουτάνε μέσα σε κουβερτούρα!!Γίνονται πολύ τέλεια,έχω δοκιμάσει δεν τα έχω φτιάξει,είναι όμως παχυντικά!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 15-4-08  
    Αυτά είναι πολύ ωραία σοκολατάκια και τέλεια για νηστεία. Εγώ εκτός απο τους ξηρούς καρπούς τα φτιάχνω και με δαμάσκηνο απυρήνωτο αλλά και με καστανο.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 19-1-09  
    Πολύ καλά τα σοκολατάκια!! Εγώ προσθέτω και rice crispies (δημητριακά ρυζιού)
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 1-2-09  
    μια παραλλαγη στα σοκολατακια ειναι να βαλεις ζαχαρι σε ενα αντικολλητικο τηγανι μολις λειωσει βαζεις μεσα τους ξηρους καρπους χαμηλωνεις την θερμοκρασια να μην καει η ζαχαρι παιρνεις κουταλιες απο το υλικο και το βαζεις πανω σε λαδοκολλα μολις κρυωσουν τα βουτας σε λιωμενη κουβερτουρα και τα ακουμπας πανω σε λαδοκκολα παλι μεχρι να κρυωσουν γινονται υπεροχα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 3-9-09  
    Καλημερα βαζω 5 πιρουνακια γιατι τα φτιαχνω και εγω αυτα, κ συγκεκρημενα τα εφτιαξα τα Χριστουγεννα κ τα κερασα λογο γιορτων. Μονο που εγω τα εβαλα στο ψηγειο να παγωσουν κ μετα τα ξεκολλησα απο την λαδοκολλα.Επισης εγω τα εκανα κ με μπισκοτα μιραντα τα εσπασα σε μικρα κομματια και τα ανακατεψα με την σοκολατα, επισης εκανα κ με λευκη κουβερτουρα, κ απο πανω τα διακοσμησα με χρωματιστη τρουφα, τριμενους ξηρους καρπους κ μπισκοτο τριμενο, το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να φας μονο ενα!!! Να ρωτησω κατι, αν δεν τα βαλεις στο ψηγειο πως θα παγωσουν; δεν θα λειωνουν με την ζεστη;
    #
    Σχόλιο από kosyio, 18-12-09  
    Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή. Να τολμήσω να προτείνω χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και κομμάτια από διάφορα γλυκά κουταλιού, κεράσι, πορτοκάλι ή ακόμα και ροδέλες πορτοκαλιού ψημένες με ζάχαρη και νερό στο φούρνο και κάλυψη με κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 18-12-09  
    Τα αγαπημένα μου σοκολατάκια και όλων όσων τα έχουν δοκιμάσει! Εμείς τα λέμε "Σοκολατάκια Μαμάς" καθότι η μαμά μου είναι αυτή που μας τα φτιάχνει πάντα! Είναι πολύ νόστιμα και "σηκώνουν" πολλές παραλλαγές. Εμένα μου αρέσουν πολύ με κορν φλέικς ή σταφίδες. Επίσης με καρύδι ολόκληρο και βανίλια ενδιάμεσα... γιαμ γιαμ....!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 24-10-10  
    Πολύ ωραία. Πρώτη φορά που έφτιαξα σοκολατάκια κι όλοι ξετρελάθηκαν. Έκανα και κάποιες αλλαγές/προσθήκες. Έβαλα μισή ποσότητα γάλακτος και μισή κουβερτούρα και πρόσθεσα μισή κ.γ. βούτυρο στη λιωμένη σοκολάτα. Έγιναν πολύ ωραία. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 25-12-10  
    Νοστημοτατα και πανευκολα .Ευχαριστω.Καλες γιορτες.
    #
    Σχόλιο από Raindrop, 22-12-11  
    Υπέροχα! Εγώ πρόσθεσα πολύυ λίγο κανέλα και γαρύφαλλο για να τους δώσω μια Χριστουγεννιάτικη νότα :) Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Nafsikamar, 26-11-12  
    Υπέροχα!! Στους διάφορους ξηρούς καρπούς έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, cranberries και κομματάκια λευκής σοκολάτας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάχνουμε σοκολατάκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.9737
           
           
    (38)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της MARIKRISTIN
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    letta 61
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της letta61
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1