Υγιεινά μπισκότα με βρώμη
Υγιεινά μπισκότα με βρώμη αντί αλεύρι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Με το ίδιο μίγμα αλλά χωρίς τον πουρέ κολοκύθας έχω φτιάξει και τηγανίτες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και αυτό. Η μόνη διαφορά είναι ότι αλέθεις τη βρώμη και προσθέτεις αυγό (1-2).
Υλικά
-
1 μέτρια μπανάνα
-
2/4 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
-
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου ή καρύδας
-
1 φλιτζάνι βρώμη
-
4 κουταλιές της σούπας σοκολατάκια σταγόνες (ή σταφίδες ή ότι σας αρέσει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
-
2
Βάζουμε τη μπανάνα σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ώστε να μην λιώσει εντελώς.
-
3
Ανακατεύουμε το πουρέ κολοκύθας και βούτυρο καλά μέχρι το το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
-
4
Χύνουμε το μίγμα στη μπανάνα και τα ανακατεύουμε.
-
5
Προσθέτουμε τητη βρώμη και κομματάκια σοκολάτας.
-
6
Βάζουμε το μίγμα μπαλίτσα μπαλίτσα με ένα κουτάλι πάνω σε λαδόκολλα και πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας για να φτιάξουμε το σχήμα του κάθε μπισκότου.
-
7
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
-
8
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τη λαδόκολλα σε ένα πιάτο για να κρυώσουν εντελώς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)