Υγιεινά muffins ροδάκινο - μαστίχα

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Μία συνταγή για muffins με όλα τα καλά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Είναι ιδανικό υγιεινό σνακ για όσους προσέχουν το διαιτολόγιό τους, έχουν διαβήτη ή χοληστερίνη και γενικά δεν θέλουν να επιλέξουν κάτι παχυντικό για να καταναλώσουν. Επίσης είναι πολύ καλό και σαν κολατσιό για τη δουλειά ή για τα παιδιά στο σχολείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ξινόγαλα που χρησιμοποίησα βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ, πολύ γνωστής ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, αλλά θέλει προσοχή! Το μπουκάλι θα πρέπει να αναγράφει στα αγγλικά "fermented milk" για το ξινόγαλα και όχι "butter milk" γιατί αλλιώς θα έχουμε βουτυρόγαλα. Εμείς θέλουμε δηλαδή το γνωστό μας "αριάνι". Φυσικά μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και λευκό γάλα ανάλογα με την αρεσκεία σας. Επιπλέον, τα ροδάκινα δεν τα καθάρισα, αλλά τα άφησα με τη φλούδα τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 muffins μεσαίου μεγέθους
  1. 230 γρ. ελαιόλαδο
  2. 230 γρ. μέλι
  3. 2 μετρίου μεγέθους ροδάκινα
  4. 1 κ.γ. τριμμένη μαστίχα
  5. 2 κοφτές κ.σ. baking powder
  6. 140 γρ. ξινόγαλα με χαμηλά λιπαρά
  7. 500 γρ. βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις ("πάνω-κάτω"). Ακόμη, πλένετε καλά και κόβετε τα 2 ροδάκινα σε πολύ μικρές φετούλες, τις οποίες μετά τις κόβετε σε κυβάκια.

  2. 2

    Σε μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι και το μέλι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και εξακολουθείτε να ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη.

  3. 3

    Προσθέτετε έπειτα στο μείγμα τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και την τριμμένη μαστίχα. Ανακατεύτε και πάλι ρίχνοντας και το baking powder.

  4. 4

    Αμέσως μετά, προσθέτετε το ξινόγαλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Θα δείτε ότι το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει ελαφρώς και να φουσκώνει.

  5. 5

    Τέλος, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι στο χυλό της λεκάνης ενώ παράλληλα ανακατεύετε. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά σφιχτό ούτε όμως υδαρές (νερουλό) γιατί αλλιώς δεν θα φουσκώσουν τα muffins και θα "καθήσουν". Αν βλέπετε ότι το μείγμα ζητάει περισσότερο αλεύρι, συμπληρώστε αναλόγως.

  6. 6

    Παίρνετε φόρμες για muffins και τις λαδώνετε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο. Γεμίζετε με το μείγμα τις φορμίτσες και ψήνετε στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά από πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

katerina1975
katerina1975 @cook_8490684
Ιδιαίτερη συνταγή και πρωτότυπη. Θέλω να σε ρωτήσω όμως, πως τρίβεις τη μαστίχα; Έχω ακούσει ότι για να την τρίψεις βάζεις λίγη ζάχαρη αν είναι για να φτιάξεις γλυκό ή αλάτι αν είναι για φαγητό.

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα