Υγρό κέικ λεμονιού 2
Νοστιμότατο και ελαφρύ!
Υλικά
-
3 αυγά
-
175 γρ. ζάχαρη
-
75 γρ. κρέμα γάλακτος
-
140 γρ. αλεύρι
-
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
20 ml ρούμι
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Για το γλάσσο
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 7 λεπτά και στους 160 - 170 0 για 40 λεπτά περίπου.
-
3
Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και γκλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι.
Σχόλια (8)