Dwra
Dwra @cook_8458109

Νοστιμότατο και ελαφρύ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 175 γρ. ζάχαρη
  2. 140 γρ. αλεύρι
  3. 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  5. 20 ml ρούμι
  6. ξύσμα από 1 λεμόνι
  7. Για το γλάσσο
  8. χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.

  2. 2

    Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 7 λεπτά και στους 160 - 170 0 για 40 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και γκλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Δώρα μου, ωραία ιδέα! Αλλά τί εννοείς υγρό; Διαφέρει στην υφή απ\'τα υπόλοιπα κέικ λόγω της κρέμας γάλακτος; Δεύτερον στο ψήσιμο θέλει αέρα-αντιστάσεις ή εναλλαγή όπως στη θερμοκρασία; Τρίτον, η δόση είναι για κανονική στρογγυλή ή για μικρή μακρόστενη φόρμα;\r\nΕυχαριστώ προκαταβολικά!

Από

Dwra
Dwra @cook_8458109
στις