Υγρό κέικ με ταχίνι και σοκολάτα
Συνταγή από την εκπομπή του Παρλιάρου, κατάλληλη για νηστεία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ αυτό είναι υγρό. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 200 γραμμ. ρούμι με χυμό πορτοκαλιού, δλδ να βάλουμε συνολικά 300 γραμμ. χυμό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το ρούμι και το χυμό πορτοκαλιού.
-
2
Προσθέτουμε την άχνη και το αλεύρι, που έχουμε ανακατέψει με το baking powder.
-
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα μας.
-
4
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε φόρμα, που έχουμε πρώτα λαδώσει και πασπαλίσει με ζάχαρη κρυσταλλική για να κάνει κρούστα.
-
5
Ψήνουμε για περίπου 30' στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (17)