Υγρό κέικ σοκολάτας
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για υγρό κέικ σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ φτιάχνω διπλή δόση σος και την βάζω στο ψυγείο, παγώνει βέβαια αλλά με ένα κουτάλι βάζω πάνω στο κομμάτι πού έχω κόψει και το ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Και είναι απίθανο, ειδικά όταν είναι ζεστό.
Υλικά
-
340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
200 γρ. μαργαρίνη
-
250 γρ. ζάχαρη
-
60 γρ. αλεύρι
-
6 αυγά
-
Υλικά για την σος σοκολάτας
-
125 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
-
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λειώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
-
2
Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά.
-
3
Μετά ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό μικρό (όχι φόρμα) το αλευρώνουμε λίγο ενώ βάζουμε και αντικολλητικό χαρτί τόσο όσο ο πάτος του ταψιού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
-
5
Σε'να μεγαλύτερο ταψί βάζουμε νερό και μέσα το ταψί με το κέικ. Στην ουσία το μαγειρεύουμε στον ατμό.
-
6
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα και 3/4 ακριβώς.
-
7
Λίγο πριν ψηθεί φτιάχνουμε την σος.
-
8
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ΄ενα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
-
9
Τέλος όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γερνάμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω την σος και την πάμε με σπάτουλα παντού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)