Υπέροχα λουκανικοπιτάκια

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Για μπουφέ και καλέσματα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με την ίδια ζύμη μπορείτε να κάνετε τυροπιτάκια, κασεροπιτάκια και ό,τι έχετε φανταστεί!Η συνταγή είναι από την 'μαστερ' της πίτας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25-30 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. Για τη ζύμη
  3. 1 φλ. λιωμένη μαργαρίνη χλιαρή
  4. 1 φλ. γάλα
  5. 1 κ. γ. αλάτι (κοφτή)
  6. 1 κ. γ. μαγιά σκόνη
  7. 2 κ. σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  8. 1 κ. σ. πάπρικα
  9. 4 περίπου φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (δε το παίρνει όλο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη (όχι καυτή) το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και το αλάτι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή. Δεν το παίρνει όλο το πακέτο το αλεύρι. Πρέπει να σας θυμίζει τη ζύμη του μελομακάρονου, απαλή, εύπλαστη και λαδερή.

  4. 4

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλίτσες.

  5. 5

    Ένα – ένα κομμάτι το πλαταίνουμε μακρόστενα ανάμεσα στις παλάμες μας.

  6. 6

    Τοποθετούμε ένα λουκάνικο και κλείνουμε.

  7. 7

    Αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε για 25’ να ροδίσουν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160’ αέρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada