Υπέροχα τρουφάκια
Υλικά
-
350 γρ τρούφα
-
1 ποτήρι του τσαγιού γάλα
-
1 φλυτζάνι του καφέ ποτό
-
250 γρ μαργαρίνη (τετράγωνο)
-
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
-
15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
-
150 γρ κουβερτούρα
-
4 ποτήρια καρύδια αλεσμένα
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
3/4 πακέτου μπισκότα πτι μπερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο, την κουβερτούρα, το ξύσμα και τη μισή ποσότητα του ποτού μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα
-
2
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει, ενώ σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά, γιατί δεν πρέπει να θρυμματιστούν)
-
3
Ρίχνουμε τα καρύδια και τα μπισκότα στο μίγμα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο
-
4
Βάζουμε το ποτό που περίσσεψε σε ένα μπωλάκι
-
5
Πλάθουμε ένα ένα σε μπαλάκια το μίγμα. Πριν πλάσουμε κάθε μπαλάκι βρέχουμε τα χέρια μας με το ποτό. Πλάθουμε λοιπόν ένα μπαλάκι και το κατρακυλάμε στην τρούφα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να πλάσουμε και το τελευταίο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)