Υπέροχη μαρινάδα για μπριζόλες

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
6 ψήφοι
vasu001, 31.03.10

Περιγραφή

Αυτή την συνταγή την έμαθα απο τη μαμά μου και την κάνω πολύ συχνά, δίνει πολύ ωραία γεύση στις μπριζόλες. Μερικές φορές όταν δεν εχω χρόνο απλά βάζω τα υλικά και τις ψήνω.
Υπέροχη μαρινάδα για μπριζόλες
photo: dcroula

Συνταγή από:

vasu001

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • κύμινο
  • 1-2 σφηνάκια ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι
Στα γρήγορα
Περιέχει: Σκόρδο
Φτιάχνει: 4 μπριζόλες
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 2' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια πιατέλα πασπαλίζουμε τις μπριζόλες -εγώ προτιμώ μπριζόλες χοιρινές λαιμό, είναι πιο μαλακές- με το κύμινο, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο.
  2. περιχύνουμε με το ξυδι και το ελαιόλαδο.
  3. Τις βάζουμε σε μια σακούλα ή ενα τάπερ μαζί με την δάφνη.
  4. Μπορούμε να τις αφήσουμε απο 30΄ λεπτά εως και 24 ώρες -ο,τι θέλουμε-.
  5. Πριν τις ψήσουμε τις αλατίζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνονται πολύ ωραίες οταν ψήνονται στη σχάρα ή στο γκρίλ. Το ξύδι μη το φοβηθείτε,δεν γίνονται ξυδάτες ακόμα κι αν βάλετε παραπάνω, σε συνδυασμό με το σκόρδο δίνει ενα πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα!

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 2-11-10  
    Οι μπριζολες εγιναν πεντανοστιμες! μαλακες και μυρωδατες,και δεν ηταν απο λαιμο,που ειναι πιο μαλακες! Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Επειδή έφτιαξα την μαρινάδα για χοιρινά καλαμάκια κι επειδή μάλλον ο άντρας μου τα έψησε λίγο παραπάνω, δεν έγιναν τόσο μαλακά όσο περίμενα.
    Θα την ξαναδοκιμάσω με μπριζόλες.
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 30-4-11  
    Θα μπορούσαν να ψηθούν στον φούρνο μέσα στη μαρινάδα τους μαζί με πατατούλες ή το γευστικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ ξυδάτο;
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από vasu001, 21-7-11  
    dcroula Καταρχήν thanks για την foto!
    την μαρινάτα αυτή την κάνω πολύ συχνά με διάφορα κρέατα-ακόμα και μοσχαρίσιες- οπότε μάλλον ο άντρας σου την έκανε την έκανε την δουλειά και δεν βγήκαν μαλακές..Πάντως το ξύδι μη το φοβάσαι, δεν βγαίνουν ξιδάτες εάν βάλεις λίγο παραπάνω για ξαναδοκίμασε το ψήνοντας τες λιγότερο αυτή τη φορά και στείλε να μου πεις! φιλιά!
    #
    Σχόλιο από vasu001, 21-7-11  
    mom2twins ειλικρινά δεν ξέρω!! επειδή βέβαια έχει περάσει καιρός από την ημέρα που ανάρτησες την ερώτηση μήπως το έκανες ήδη να μας πεις και εμάς πως βγήκε?? Πιστεύω ακράδαντα όμως πως η μαγειρική είναι φαντασία κ πειράματα! θεωρώ ότι δεν θα έβγαινε άσχημο, για τις πατάτες έχω λίγο τις αμφιβολίες μου.. Πάντως μου έβαλες ιδέες...
    #
    Σχόλιο από george2301, 20-12-11  
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΑΝΙ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΟΥ
    Υ.Γ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 27-8-12  
    Μας άρεσε η μαρινάδα σου και σε ευχαριστούμε. Τις έκανα στο γκριλ απλά δεν αλάτισα παρά μόνον στο πιάτο.
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 9-12-12  
    Η μαρινάτα μπαίνει με το ψήσιμο.
    Η μαρινάτα είναι τέχνη, μα και διάθεση.
    Το συνόδευμα του φαγητού είναι και αυτό διάθεση. Κατά το μαγείρεμα, η διάθεση είναι είναι βασικό στοιχείο, του αποτελέσματος. Αυτό που εμένα μου αρέσει, είναι αδιάφορο σε ποιούς άλλους αρέσει.
    Α.
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 18-2-14  
    #
    Σχόλιο από mitsoslena, 21-6-14  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 2-11-10  
    Οι μπριζολες εγιναν πεντανοστιμες! μαλακες και μυρωδατες,και δεν ηταν απο λαιμο,που ειναι πιο μαλακες! Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Επειδή έφτιαξα την μαρινάδα για χοιρινά καλαμάκια κι επειδή μάλλον ο άντρας μου τα έψησε λίγο παραπάνω, δεν έγιναν τόσο μαλακά όσο περίμενα.
    Θα την ξαναδοκιμάσω με μπριζόλες.
    #
    Σχόλιο από vasu001, 21-7-11  
    dcroula Καταρχήν thanks για την foto!
    την μαρινάτα αυτή την κάνω πολύ συχνά με διάφορα κρέατα-ακόμα και μοσχαρίσιες- οπότε μάλλον ο άντρας σου την έκανε την έκανε την δουλειά και δεν βγήκαν μαλακές..Πάντως το ξύδι μη το φοβάσαι, δεν βγαίνουν ξιδάτες εάν βάλεις λίγο παραπάνω για ξαναδοκίμασε το ψήνοντας τες λιγότερο αυτή τη φορά και στείλε να μου πεις! φιλιά!
    #
    Σχόλιο από george2301, 20-12-11  
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΑΝΙ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΟΥ
    Υ.Γ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 27-8-12  
    Μας άρεσε η μαρινάδα σου και σε ευχαριστούμε. Τις έκανα στο γκριλ απλά δεν αλάτισα παρά μόνον στο πιάτο.
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 9-12-12  
    Η μαρινάτα μπαίνει με το ψήσιμο.
    Η μαρινάτα είναι τέχνη, μα και διάθεση.
    Το συνόδευμα του φαγητού είναι και αυτό διάθεση. Κατά το μαγείρεμα, η διάθεση είναι είναι βασικό στοιχείο, του αποτελέσματος. Αυτό που εμένα μου αρέσει, είναι αδιάφορο σε ποιούς άλλους αρέσει.
    Α.
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 18-2-14  
    #
    Σχόλιο από mitsoslena, 21-6-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mom2twins, 30-4-11  
    Θα μπορούσαν να ψηθούν στον φούρνο μέσα στη μαρινάδα τους μαζί με πατατούλες ή το γευστικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ ξυδάτο;
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από vasu001, 21-7-11  
    mom2twins ειλικρινά δεν ξέρω!! επειδή βέβαια έχει περάσει καιρός από την ημέρα που ανάρτησες την ερώτηση μήπως το έκανες ήδη να μας πεις και εμάς πως βγήκε?? Πιστεύω ακράδαντα όμως πως η μαγειρική είναι φαντασία κ πειράματα! θεωρώ ότι δεν θα έβγαινε άσχημο, για τις πατάτες έχω λίγο τις αμφιβολίες μου.. Πάντως μου έβαλες ιδέες...

    0 Παραλλαγές

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της ilkaterina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos-sylvia
    ΣΑΛΤΣΕΣ-ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ-DRESSING
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της maribovali
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina221989