Υπέροχη τυρόπιτα
Την φτιάχνουμε οικογενειακώς, την τσακίζουμε οικογενειακώς και μας αρέσει πολύ! Γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα, και στέκεται υπέροχα σε κάθε γιορτινό τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ιδιαίτερα φίνα η γεύση της και μπορεί κάλιστα να σταθεί και σε επίσημο τραπέζι. Σερβιρισμένη με μια πράσινη σαλάτα μπορεί να γίνει κυρίως γεύμα. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και κρύα.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
6 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα
-
1 φλ.του τσ. σιμιγδάλι ψιλό
-
4 αυγά
-
150 γρ. τυρί regatto τριμμένο
-
200 γρ. φέτα σκληρή χοντροκομμένη με το χέρι
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
φύλλα λάδι για το ταψί και τα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
-
2
Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά
-
3
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και
-
4
Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα να μην μας ψηθεί το αυγό.
-
5
Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να χλιαρέψει
-
6
Λαδώνουμε καλά ένα pyrex με ελαιόλαδο
-
7
Και στρώνουμε 4 φύλλα στον πάτο του πυρέξ λαδώνοντας τα και καταβρέχοντάς τα ελαφρώς.
-
8
Στην κρέμα που έχει πια χλιαρέψει προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε.
-
9
Προσθέτουμε και την φέτα (και λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά
-
10
Αδειάζουμε στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα
-
11
Σκεπάζουμε την γέμιση με 3 φύλλα τα οποία αλείφουμε με λάδι και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
-
12
Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και πάλι αλείφοντας τα με λίγο λαδάκι και νεράκι
-
13
Χαράσουμε προσεκτικά σε τετράγωνα
-
14
Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει η πιτούλα μας
-
15
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε, είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως με πράσινη σαλάτα.
Σχόλια