kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Την φτιάχνουμε οικογενειακώς, την τσακίζουμε οικογενειακώς και μας αρέσει πολύ! Γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα, και στέκεται υπέροχα σε κάθε γιορτινό τραπέζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ιδιαίτερα φίνα η γεύση της και μπορεί κάλιστα να σταθεί και σε επίσημο τραπέζι. Σερβιρισμένη με μια πράσινη σαλάτα μπορεί να γίνει κυρίως γεύμα. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και κρύα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
1 πυρεξ 35*23
  1. 6 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα
  2. 1 φλ.του τσ. σιμιγδάλι ψιλό
  3. 150 γρ. τυρί regatto τριμμένο
  4. 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη (Κρήτης, Νάξου, Αμφιλοχίας, Δωδώνης γενικά γλυκιά γραβιέρα)
  5. 200 γρ. φέτα σκληρή χοντροκομμένη με το χέρι
  6. φύλλα λάδι για το ταψί και τα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.

  2. 2

    Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά

  3. 3

    Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα να μην μας ψηθεί το αυγό.

  5. 5

    Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να χλιαρέψει

  6. 6

    Λαδώνουμε καλά ένα pyrex με ελαιόλαδο

  7. 7

    Και στρώνουμε 4 φύλλα στον πάτο του πυρέξ λαδώνοντας τα και καταβρέχοντάς τα ελαφρώς.

  8. 8

    Στην κρέμα που έχει πια χλιαρέψει προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε.

  9. 9

    Προσθέτουμε και την φέτα (και λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά

  10. 10

    Αδειάζουμε στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα

  11. 11

    Σκεπάζουμε την γέμιση με 3 φύλλα τα οποία αλείφουμε με λάδι και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.

  12. 12

    Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και πάλι αλείφοντας τα με λίγο λαδάκι και νεράκι

  13. 13

    Χαράσουμε προσεκτικά σε τετράγωνα

  14. 14

    Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει η πιτούλα μας

  15. 15

    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε, είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως με πράσινη σαλάτα.

Αντιδράσεις

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα