κύρια φωτογραφία συνταγής Υπέροχο Maltesers κέϊκ

Υπέροχο Maltesers κέϊκ

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kerkyra4ever
kerkyra4ever @cook_8479835

Εύκολη και πεντανόστιμη! Την έφτιαξα στα πρώτα γενέθλια της κόρης μου και ξετρελάθηκαν όλοι!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέϊκ
  2. 185 ml γάλα
  3. 125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  4. 50 γρ. σκόνη κακάο
  5. 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  6. Για τη γέμιση σοκολάτας
  7. 185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
  8. 50 γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
  9. 1 κ.σ. γάλα
  10. Για τη Ganache σοκολάτας
  11. 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  12. 125 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  13. 30 γρ. βούτυρο
  14. 465 γρ. Maltesers για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, βάζουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.

  2. 2

    Για το κέϊκΤοποθετούμε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο, να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και να γίνει ένα λείο μείγμα.

  3. 3

    Κατεβάζουμε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάου. Τέλος προσθέτουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου (κάνουμε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο). Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

  5. 5

    Για τη ganacheΒάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  6. 6

    Για τη γέμισηΧτυπάμε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache. Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.

  7. 7

    Για τη συναρμολόγησηΕν τω μεταξύ κόβουμε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντια σε τέσσερα στρώματα. Τοποθετούμε ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της γέμισης. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αλείφουμε τη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache και διακοσμούμε με τα Maltesers.

  8. 8

    Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kerkyra4ever
kerkyra4ever @cook_8479835
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα