κύρια φωτογραφία συνταγής Ζακυνθινή Φυτούρα
el1
el1 @cook_8462833

Παραδοσιακό Ζακυνθινό γλυκάκι... όποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 κιλά νερό
  2. 1 κιλό σιμιγδάλι
  3. 1/2 ποτήρι του κρασιού αλάτι ψιλό
  4. αρκετό λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο) για το τηγάνισμα
  5. Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει

  2. 2

    Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και πολύ αραιή.

  3. 3

    Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα σινί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες περίπου.

  4. 4

    Χαράζουμε το γλυκό σε σχήμα μπακλαβά.

  5. 5

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και παίρνοντας ένα ένα κομμάτι το τηγανίζουμε.

  6. 6

    Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ενδιαφέρον... Μερικές διευκρινίσεις τώρα:1) όταν λέμε \"σινί\" τι εννοούμε; 2)το αφήνω 12 ώρες ξεσκέπαστο; Πρέπει να ξεραθεί κάπως; Στο ψυγείο ή εκτός; 3) Στο τέλος με τι μοιάζει; Με πιτάκι, με μπισκοτάκι; Είναι τραγανό ή αφράτο; Και πόσα κομμάτια βγάζει; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά πρώτη φορά το ακούω το γλυκό. Ευχαριστώ!

Από

el1
el1 @cook_8462833
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα