Ζακυνθινή Φυτούρα
Παραδοσιακό Ζακυνθινό γλυκάκι... όποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα!
Υλικά
-
3 κιλά νερό
-
1 κιλό σιμιγδάλι
-
1/2 ποτήρι του κρασιού αλάτι ψιλό
-
αρκετό λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο) για το τηγάνισμα
-
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει
-
2
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και πολύ αραιή.
-
3
Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα σινί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες περίπου.
-
4
Χαράζουμε το γλυκό σε σχήμα μπακλαβά.
-
5
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και παίρνοντας ένα ένα κομμάτι το τηγανίζουμε.
-
6
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια (19)