Ζαμπονοτυρόπιτα πλεκτή

Bαθμολογία: 4.8704
       
 
247 ψήφοι
mara.gr, 11.01.09

Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος για να τυλίξετε τη ζαμπονοτυρόπιτά σας!

Ζαμπονοτυρόπιτα πλεκτή

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 15 φέτες γκούντα
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβουμε το τυρί,το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε με τα αλλαντικά και το τυρί.
Βήμα 2
2) Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε πάνω την σφολιάτα ανοιχτή. Ρίχνουμε το μισό μίγμα στην σφολιάτα κατά αυτόν τον τρόπο.
Βήμα 3
3) Έπειτα κόβουμε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά του φύλλου. Ενώνουμε τις πρώτες λωρίδες  σε σχήμα οβάλ δαχτυλιδιού.
Βήμα 4
4) Μετά αρχίζουμε και σταυρώνουμε τις λωρίδες μέχρι να κλείσουμε το μίγμα.
Βήμα 5
5) Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό το φύλλο.
Βήμα 6
6) Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τα υλικά αυτά γίνονται 2 πίτες. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

 

Καλό θα ήταν το μίγμα της γέμισης να το βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα υλικά. Επίσης μπορούμε να την φτιάξουμε μια μέρα πριν και να την βάλουμε στο ψυγείο.

 

Όταν ψηθεί η πίτα μας αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί πριν την μεταφέρουμε στην πιατέλα.

 

Τέλος καλό θα ήταν να παρουσιαστεί άκοπη στο τραπέζι γιατί σίγουρα θα κλέψει εντυπώσεις.

Σχετικές συνταγές

    297 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 11-1-09  
    ΟΥΑΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΑ.........ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΣΤΟ ΨΗΓΕΙΟ Κ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ...!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 12-1-09  
    μπραβο και παλι μπραβο
    αξαιρετικη ιδεα
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-1-09  
    Είναι η αδυναμία μου η ζαμπονοτυρόπιτα θα την φτιάξω σήμερα, Πολύ ωραία ιδέα το πλέξιμο, αλλά να ρωτήσω κάτι? την κρέμα γάλακτος που την βάζουμε?
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-1-09  
    Τελεια!!!!! απο γευση εμφανιση,
    θεικη!!!! την ιδια φτιαχνω και εγω, αλλα δεν εκανα το πλεξιμο της σφολιατας, την εφτιαξα με αυτον τον τροπο, εγινε τελεια
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-1-09  
    Φαντάζομαι πως με αυτό τον τρόπο μπορείς να τυλίξεις και άλλες πίτες. Το έχεις δοκιμάσει; Με τυρόπιτα ή κρεατόπιτα πχ;
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 12-1-09  
    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ!!! ΣΟΥΠΕΡ!!! ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΣΚΙΖΕΙ!!! Όμως να ρωτήσω κατι? Η σφολιάτα δεν υποτίθεται ότι φουσκωνει λίγο και γι αυτό της κανουμε με το πηρουνι τρυπούλες? Μετά, στο κόψιμο πως είναι? Μήπως γινόταν καλύτερα με ζύμη κουρού? Σκεφτομαι να τη φτιάξω σημερα που είναι τα γένέθλια του γιού μου! Γίνεται 2 ετών το μπουμπουκάκι μου σήμερα!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 12-1-09  
    οχι δεν χρειαζετε να κανεις τρυπες ηλιαχτιδα.το φυλλο ειναι κομμενο σε λωριδες.αλλωστε αυτο το φουσκωμα δινει και την εμφανιση αυτη.
    #
    Σχόλιο από elenavan, 12-1-09  
    Θα τη φτιάξω γιατί μου τρέχουν τα σάλια. Δε μου λες μαρα γιαβρί μου, εκτός από ωραίο πλέξιμο κάνεις και καλό κέντημα??χαχαχα
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 12-1-09  
    Πολύ καλή παρουσίαση, Μάρα, Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 12-1-09  
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-1-09  
    mara, τέλεια μου βγήκε μόνο που βιάστηκα λίγο και δεν μου ψήθηκε καλά μέσα άλλα έγινε άφαντη σχεδόν ένα μικρο κομμάτι έμεινε! και επειδή δεν μου φτάνουν τα πιρουνάκια για να βαθμολογήσω βάζω κι από δω. 5 x 5 x 5 x 5 x 5 x 5 x 5 x 5 = 40 πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 12-1-09  
    να σαι καλα φουντουκιτσα μου!την αλλη φορα ομως μην την βιαστεις.αστην να ψηθει με την ησυχια της και δεν θα σου μεινει ουτε ενα κομματακι...
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 12-1-09  
    mara έφτιαξα σήμερα μανιταρόπιτα ακολουθώντας τις οδηγίες σου και έγινε τέλεια,καλοψημένη,τραγανή και από εμφάνιση καταπληκτική....να είσαι καλά σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από antigone, 12-1-09  
    Φανταστική!!!!! Μπράβο!!!! την έκανα σε τραπέζι και δεν έμεινε τίποτα. Ευτυχώς που πρόλαβα και δοκίμασα χαχαχα!!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 13-1-09  
    Mπράβο!!! τέλεια παρουσίαση!! Θα την φτιάξω σύντομα!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-1-09  
    Συμφωνώ με τη virginia .Βγαίνουν 2 πίτες.Επίσης την κρέμα γάλακτος την ανακατεύεις με τα χτυπημένα αυγά,και μετά ρίχνεις ζαμπόν-τυρί.Λίγο αλατάκι και πιπεράκι,νομίζω τα χρειάζεται.
    Εγώ την έχω κάνει με κοτόπουλο,μανιτάρια και πιπεριές αντί ζαμπόν και μπεσαμέλ αντί κρέμα γάλακτος και ήταν εξίσου τέλεια!!Θα δοκιμάσω σύντομα και αυτήν εδώ.
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 13-1-09  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε ο τροπος τυλιγματος. τωρα η γεμιση ειναι θεμα υποκειμενικο.πχ.φτιαχνω με αυτον τον τροπο τυροπιτα και κιμαδοπιτα,φτιαξτε χορτοπιτα η οτι αλλο θελετε οπως το λαδομπουκι μανιταροπιτα.αλατι δεν θα συνηστουσα στηνσυνταγη αυτη με αυτα τα υλικα γιατι ειναι τυρι και αλλαντικα,το πιπερι και παλι ειναι θεμα γουστου.οπως και ολα τα πραγματα στην ζωη μας.
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 13-1-09  
    οσες φορές και να την βαθμολογήσω δεν φτάνουν!!! την έκανα χθες στα γενεθλια του γιου μου! παρόλο που την έκανα 1η φορά, παρόλο που δεν την άφησα να ψηθει όπως πρέπει δεν εμεινε ουτε ψιχουλακι!!! Θα την ξαναφτιάξω αυριο!! Μμμμμμμμμμμμμμμ!!!
    #
    Σχόλιο από poniridis, 13-1-09  
    Poli oraia i zabonotiropita!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 13-1-09  
    μιτσακι οπως θα ειδες και στην φωτογραφια η πιτα δεν ειχε διαρροες.ενας λογος που βαζω την γεμιση ψυγειο ειναι αυτος.την εχω φτιαξει ομως και αμεσα.θα δω την συνταγη σου και αν πρεπει να σχολιασω ξανα θα το κανω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Επόμενο > Τέλος >>

    255 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 11-1-09  
    ΟΥΑΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΑ.........ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΣΤΟ ΨΗΓΕΙΟ Κ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ...!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 12-1-09  
    μπραβο και παλι μπραβο
    αξαιρετικη ιδεα
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 12-1-09  
    Τελεια!!!!! απο γευση εμφανιση,
    θεικη!!!! την ιδια φτιαχνω και εγω, αλλα δεν εκανα το πλεξιμο της σφολιατας, την εφτιαξα με αυτον τον τροπο, εγινε τελεια
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-1-09  
    Φαντάζομαι πως με αυτό τον τρόπο μπορείς να τυλίξεις και άλλες πίτες. Το έχεις δοκιμάσει; Με τυρόπιτα ή κρεατόπιτα πχ;
    #
    Σχόλιο από elenavan, 12-1-09  
    Θα τη φτιάξω γιατί μου τρέχουν τα σάλια. Δε μου λες μαρα γιαβρί μου, εκτός από ωραίο πλέξιμο κάνεις και καλό κέντημα??χαχαχα
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 12-1-09  
    Πολύ καλή παρουσίαση, Μάρα, Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 12-1-09  
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-1-09  
    mara, τέλεια μου βγήκε μόνο που βιάστηκα λίγο και δεν μου ψήθηκε καλά μέσα άλλα έγινε άφαντη σχεδόν ένα μικρο κομμάτι έμεινε! και επειδή δεν μου φτάνουν τα πιρουνάκια για να βαθμολογήσω βάζω κι από δω. 5 x 5 x 5 x 5 x 5 x 5 x 5 x 5 = 40 πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 12-1-09  
    να σαι καλα φουντουκιτσα μου!την αλλη φορα ομως μην την βιαστεις.αστην να ψηθει με την ησυχια της και δεν θα σου μεινει ουτε ενα κομματακι...
    #
    Σχόλιο από antigone, 12-1-09  
    Φανταστική!!!!! Μπράβο!!!! την έκανα σε τραπέζι και δεν έμεινε τίποτα. Ευτυχώς που πρόλαβα και δοκίμασα χαχαχα!!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 13-1-09  
    Mπράβο!!! τέλεια παρουσίαση!! Θα την φτιάξω σύντομα!!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 13-1-09  
    χαιρομαι πολυ που σας αρεσε ο τροπος τυλιγματος. τωρα η γεμιση ειναι θεμα υποκειμενικο.πχ.φτιαχνω με αυτον τον τροπο τυροπιτα και κιμαδοπιτα,φτιαξτε χορτοπιτα η οτι αλλο θελετε οπως το λαδομπουκι μανιταροπιτα.αλατι δεν θα συνηστουσα στηνσυνταγη αυτη με αυτα τα υλικα γιατι ειναι τυρι και αλλαντικα,το πιπερι και παλι ειναι θεμα γουστου.οπως και ολα τα πραγματα στην ζωη μας.
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 13-1-09  
    οσες φορές και να την βαθμολογήσω δεν φτάνουν!!! την έκανα χθες στα γενεθλια του γιου μου! παρόλο που την έκανα 1η φορά, παρόλο που δεν την άφησα να ψηθει όπως πρέπει δεν εμεινε ουτε ψιχουλακι!!! Θα την ξαναφτιάξω αυριο!! Μμμμμμμμμμμμμμμ!!!
    #
    Σχόλιο από poniridis, 13-1-09  
    Poli oraia i zabonotiropita!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 13-1-09  
    μιτσακι οπως θα ειδες και στην φωτογραφια η πιτα δεν ειχε διαρροες.ενας λογος που βαζω την γεμιση ψυγειο ειναι αυτος.την εχω φτιαξει ομως και αμεσα.θα δω την συνταγη σου και αν πρεπει να σχολιασω ξανα θα το κανω.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 13-1-09  
    Πολύ ωραίος τρόπος τυλίγματος!!Δε μένουν τρυπούλες ανάμεσα και δε χύνεται το εσωτερικό;έχω βάλει συνταγή στο site "ρολό ζαμπόν τυρί" οπότε αν δε χύνεται το εσωτερικό θα κάνω τη γέμιση του δικού μου ρολού με τη σφολιάτα την πλεκτή!
    #
    Σχόλιο από ΜΙΤΣΟΝΙ, 14-1-09  
    πρέπει πραγματικά να είναι super! θα την φτιάξω το συντομότερο δυνατό. Από εμφάνιση πάντως σκίζει!!!!! Μπράβο !
    #
    Σχόλιο από elenavan, 14-1-09  
    Πάρε γιαβρί μου όλα τα πιρούνια!!! Ο Βαν ξετρελλάθηκε. Βεβαια δεν έχω πετύχει ακόμα το δικό σου πλεκτό. Η πρώτη, άστα, η δεύτερη καλυτερη. Την εόμε φορά πιστεύω θα έχω καλύτερη πρόοδο στο πλέξιμο. Κατά τα άλλα τέλειααααα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 14-1-09  
    Εγώ την έκανα χθές και ήταν νόστιμη και πέτυχε...η πλέξη. ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 15-1-09  
    χαιρομαι που σας αρεσει και η συνταγη μα πανω απο ολα ο τροπος τυλιγματος η πλεξιματος.γιαβρι elenavan θα σου κανω σεμιναρια πλεχτικης ζαμπονοτυροπιτικης.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-1-09  
    Είναι η αδυναμία μου η ζαμπονοτυρόπιτα θα την φτιάξω σήμερα, Πολύ ωραία ιδέα το πλέξιμο, αλλά να ρωτήσω κάτι? την κρέμα γάλακτος που την βάζουμε?
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 12-1-09  
    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ!!! ΣΟΥΠΕΡ!!! ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΣΚΙΖΕΙ!!! Όμως να ρωτήσω κατι? Η σφολιάτα δεν υποτίθεται ότι φουσκωνει λίγο και γι αυτό της κανουμε με το πηρουνι τρυπούλες? Μετά, στο κόψιμο πως είναι? Μήπως γινόταν καλύτερα με ζύμη κουρού? Σκεφτομαι να τη φτιάξω σημερα που είναι τα γένέθλια του γιού μου! Γίνεται 2 ετών το μπουμπουκάκι μου σήμερα!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 12-1-09  
    οχι δεν χρειαζετε να κανεις τρυπες ηλιαχτιδα.το φυλλο ειναι κομμενο σε λωριδες.αλλωστε αυτο το φουσκωμα δινει και την εμφανιση αυτη.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-1-09  
    Να ρωτήσω...θέλω να την ξανακάνω, αλλά λίγο πιο υγιεινή αυτή τη φορά.... Εντάξει, θα βάλω γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά, αλλά νομίζετε ότι μπορώ να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με κάτι άλλο? Ή εστω δώστε μου τη δική σας υγιεινή εκδοχή...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 20-1-09  
    Ναυσικά, μπορείς να βάλεις φυτική κρέμα ή με λίγα λιπαρά.Επίσης καλή ιδέα είναι το γάλα.Όμως σίγουρα γευστικά δεν θα είναι το ίδιο.Τη διαφορά βλέπεις την κάνουν τα άτιμα τα λιπαρά!!
    #
    Σχόλιο από mastixa, 23-1-09  
    πολύ ωραία ίδεα της πλεκτής ζαμπονοτυρόπιτας ,φοβερή παρουσίαση και ελπίζω ότι και η γεύση θα είναι το ίδιο καλή.Αν βάζαμε αντι για κρέμα γάλακτος τριμμένη ντομάτα πιστεύεις οτι θα άλλαζε κάτι στο αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 23-1-09  
    φυσικα και μπορουμε να κανουμε οποια παραλλαγη της γεμισης εμεις νομιζουμε.αν θελουμε βαζουμε ντοματα,λιγοτερη κρεμα γαλακτος η αλλα γεμιση,κοτοπουλο μανιταρια ,κιμα,τυρι,και κανουνε το αναλογο πλεξιμο.ειναι βασικο η γεμιση να ειναι κρυα απο το ψυγειο.αν δεν μπορουμε δεν πειραζει.το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.χαιρομαι πολυ που εντυπωσιαζει κατι τοσο απλο!
    #
    Σχόλιο από estella2109, 23-1-09  
    Εξαιρετική!!! πολυ νόστιμη και εύκολη.
    Μια ερώτηση έχω, σαν άσχετη που είμαι, μπορώ να βάλω γέμιση γλυκιά, πχ. μπουγάτσας?
    Ή κινδυνεύει να χυθεί το μίγμα απ'εξω??
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 23-1-09  
    estella 2109 για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω δοκιμασει!ομως ρισκαρισε το.στο βημα που κοβεις τις λωριδες κοψτες3-4 εκ.πριν το οβαλ δαχτυλιδι.και κανε λιγο πιο σφιχτο το μιγμα της μπουγατσας σου.και μην το βαλεις ζεστο.πιστευω οτι θα γινει καλο εστω και με ελαχιστες διαρροες.και μου εβαλες κατι ιδεες τωρα αλλο πραγμα!να κανω πειραματα...με γλυκες γευσεις!!!!ελπιζω να σε βοηθησα
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 11-2-09  
    Την ψήνουμε στον αέρα, η πάνω-κάτω?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 17-2-09  
    την εφτιαξα τωρα αλλα καταλαθος εριξα ολο το αυγο μεσα και εβαλα και λιγο παραπανω κρεμα γαλακτος...λετε να βγει χαλια με το αυγο???ας μου απαντησει καποιος γρηγορα....
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 17-2-09  
    οχι βεβαια η γεμιση ειναι θεμα γουστου.ισως να σου χυθει λιγο εξω επειδη ειναι πιο ρευστο το μιγμα!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 17-2-09  
    μαρα μου ευχαριστω που μου το ειπες και αυτο γιατι ανησυχισα γιατι στη μια χυθηκε απεξω....ευχαριστω...!!!!θα επανελθω με βαθμολογια....καλα περιττο να πω οτι απο εμφανιση σκιζει!!!
    #
    Σχόλιο από tt2, 28-4-09  
    πάρα πολύ καλή! στη γεύση τέλεια. το πλέξιμο το πέτυχα αρκετά, μόνο που μου έτρεξε. καθόλου δεν πτοήθηκα, πήρα κουτάλι και το έτρωγα καθώς περίμενα να κρυώσουν οι πίτες.

    απορία άσχετης μαγείρισσας: μου περίσσεψε η μία πίτα ολόκληρη και θέλω να την πάω αύριο στους συναδέλφους. να τη βάλω στο ψυγείο;

    ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 29-4-09  
    tt2 αργησα να σου απαντησω..και συγνωμη.αν την εκανες το βραδυ δεν νομιζω να χρειαζεται ψυγειο.σε διαφορετικη περιπτωση βαλτην ψυγειο.και παλι χαιρομαι που σας αρεσει το πλεξιμο της πιτας!
    #
    Σχόλιο από lia_jack, 9-5-09  
    Τα συγχαρητήριά μου!!Ερώτηση:αν τη μία δεν την ψήσω και την βάλω στη κατάψυξη έτσι φτιαγμένη όπως είναι θα υπάρχει πρόβλημα;Γιατί αν όλα οκ να φτιάξω 4 πίτες να υπάρχουνε έτοιμες για ψήσιμο!!
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 10-5-09  
    Χαιρομαι που σας αρεσε τοσο η συνταγη και ο τροπος πλεξιματος.σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!annouk..την επομενη φορα που θα την φτιαξεις να προσεξεις να μην ειναι στεγνο το φυλλο.εμενα προσωπικα ποτε δεν εχει ανοιξει.δες ξανα τις φωτογραφιες και τα σχολια διπλα.lia_jackδεν το εχω δοκιμασει ποτε να τις βαλω καταψυξη ετοιμες για ψησιμο.ατο ομως που θα σου συνηστουσα ειναι να χρησιμοποιησεις φρεσκια σφολιατα και οχι να την αποψυξεις και μετα παλι καταψυξη.και οταν ερθει η ωρα να την ψησεις να την αφησεις λιγη ωρα εξω .οχι απευθειας στο ταψι.περιπου 20 λεπτα.για να φουσκωσει ωραια απο πανω το φυλλο.ελπιζω να σε βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από oddbob, 11-7-09  
    den einai tuxaia ta asteria eee pirounia ;-).. thn ekana opws antilamvanesai k egw. ektos apo sfoliata mporw na xrhsimopoihsw xwriatiko fullo p einai to agaphmeno mou xwris provlhma fantazomai ee??
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 16-9-09  
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΨΗΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ?
    #
    Σχόλιο από Choco, 5-10-09  
    Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σε συγχαρώ.
    Ήταν πάρα πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη.
    Είχα ετοιμάσει τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ και είχαν δέσει τόσο καλά που δεν έτρεξαν καθόλου.
    Το μόνο μου πρόβλημα είναι οι λωρίδες που ήταν από τη μέσα πλευρά δεν ψήθηκαν τόσο καλά.
    Χρησιμοποίησα την επιλογή που έχει ο φούρνος μου κάτω αντίσταση με αέρα.
    Την έψησα για 1 ώρα στους 180 βαθμούς – τα πρώτα 35 λεπτά την είχα σκεπάσει με αλουμινόχαρο.
    Τι δεν έκανα καλά;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 12-1-09  
    mara έφτιαξα σήμερα μανιταρόπιτα ακολουθώντας τις οδηγίες σου και έγινε τέλεια,καλοψημένη,τραγανή και από εμφάνιση καταπληκτική....να είσαι καλά σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-1-09  
    Συμφωνώ με τη virginia .Βγαίνουν 2 πίτες.Επίσης την κρέμα γάλακτος την ανακατεύεις με τα χτυπημένα αυγά,και μετά ρίχνεις ζαμπόν-τυρί.Λίγο αλατάκι και πιπεράκι,νομίζω τα χρειάζεται.
    Εγώ την έχω κάνει με κοτόπουλο,μανιτάρια και πιπεριές αντί ζαμπόν και μπεσαμέλ αντί κρέμα γάλακτος και ήταν εξίσου τέλεια!!Θα δοκιμάσω σύντομα και αυτήν εδώ.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-1-09  
    Πεντε πιρουνακια και απο μενα γιατι ηταν εξαισια αν και στο πλεξιμο τα χαλασα λιγο. Εβαλα γραφιερα κασερι και ανθοτυρο με 2 μικρες κρεμες γαλακτος και ενα αυγουλακι και γαλοπουλα με λευκο πιπερι. Βγηκε φανταστικη εφερα και στη δουλεια και ενθουσιασε.Ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 15-1-09  
    5 Πηρουνάκια!!!! Πανεύκολο και εξαιρετικό το πλέξιμο σου καλή μου!!!
    Εγώ έκανα παραλλαγή της γέμισης έβαλα βραστές πατάτες σε κυβάκια, άνιθο, τυρί κίτρινο, πάριζα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και κρέμα γάλακτος!! Τέλεια βγήκε! Να την δοκιμάσετε και έτσι! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από minaggizete, 26-1-09  
    άψογη και πολύ νόστιμη. Το μόνο "άσχημο" που έπαθα ήταν ότι έγινε τόσο καλή η πλέξη που δεν είχε από πού να βγει ο ατμός και "έσκασε" λίγο στο ένα πλάι, βγάζοντας και λίγη από τη γέμιση. Την επόμενη φορά θα την τρυπήσω λίγο με πηρουνάκι.
    Επίσης αντί για κρέμα γάλακτος (που δεν την συμπαθώ και πάντα τρέχει) έκανα το εξής: (για το ένα φύλλο σφολιάτας) ανακάτεψα περίπου 150ml γάλα με 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ, το έβαλα στη φωτιά, έδεσε στα 3 λεπτά. Το τράβηξα από τη φωτιά και κει μέσα έριξα τα τυριά και τα αλλαντικά και μετά τα έβαλα στο φύλλο. Έτσι δεν ξέτρεξε καθόλου!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 5-2-09  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΕΛΕΙΑ
    ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ
    ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

    #
    Σχόλιο από grizoulis, 7-2-09  
    Φοβερή η ζαμπονοτυρόπιτα.Την έχω φτάξει 2 φορές. Την 2η ψιλόκοψα πιπεριά πράσινη και έβαλα λίγο κέτσαπ. Αφαίρεσα την κρέμα γάλακτος και έγινε super.
    #
    Σχόλιο από νικουλα, 22-2-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΙΚΕ
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 16-5-09  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!! ΥΠΕΡΟΧΗ!!! και λίγα λέω, λοιπόν την έφτιαξα και εγώ κσι έβαλα και μουστάρδα- κέτσαπ μόνο 1 κρέμα γάλακτος, λουκανικάκια ,μπεικον και διαφορα κίτρινα τυριά και ξετρελάθηκαν όλοι, την 2 θα την πάω αύριο στο τραπέζι που θα πάμε. Mara,gr σε ευχαριστολυμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από marouka10, 30-9-09  
    Τέλεια!Πρόσθεσα και διάφορα τυριά που μου περίσσευαν και έγινε Θείκή!Όλο το νησί μας τιλίγει πλέον,σε αυτό το σχέδιο.Πολύ ευπαρουσίαστη!
    #
    Σχόλιο από angy85, 5-11-09  
    Την δοκίμασα χθες το βράδυ. Βγήκε φοβερή και σε εμφάνιση και σε γεύση!!! Πολύ καλή συνταγή! Μόνο που μου βγήκε λιγάκι υγρή η γέμιση και δεν μπορώ να καταλάβω αν έκανα κάτι λάθος. Κατά τα άλλα δεν αφήσαμε ψίχουλο! Στη μια έβαλα λιαστή ντομάτα και φέτα, νομίζω είναι ωραία ιδέα, αρκεί να μην είναι αλμυρή η φέτα.
    #
    Σχόλιο από geomagniko3, 27-3-10  
    Πολύ ωραία σκέψη και παρουσίαση για μπουφέ. Εγώ βάζω αντί για κρέμα γάλακτος λίγη σάλτσα, ρίγανη, πιπεριές και μανιτάρια (σαν πίτσα). Γενικά μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η ψυχή σου. ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 7-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή, εύκολη με εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Μπράβο! 5 πηρουνάκια είναι λίγα! Στις δικές μου έφτιαξα μία όπως ακριβώς την λες με την προσθήκη μανιταριών και πιπεριάς & μία χωρίς ζαμπόν, μόνο με τυρί, μπέικον και πιπεριά! Πολύ καλές και οι δύο!
    Σ ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-10  
    Αντί για τυρία και κρέμα έβαλα απλά φιλαδέλφεια. Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω, οπότε υποθέτω ότι ήταν καλό! Και επίσης ετσι δεν είχα κανένα πρόβλημα με κρέμες που βγαίνουν εκτός πίτας!
    #
    Σχόλιο από λιξα, 9-12-10  
    καταπληκτικη συνταγη!!!!τρελενεται ο ανδρασ μου!!!την κανω σε διαφορεσ παραλλαγεσ!χωρισ κρεμαγαλακτοσ με κετσαπ μουσταρδα, με ντοματα κομμενη σε κομματακια!με πιπερια με μανιταρια και οτι βρω στο ψυγειο!!!!ολοι γλειφουν τα δαχτυλσ τουσ!!!α!βαζω και σουσαμι απο πανω!
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 7-1-12  
    Ενα θα πω...Προλαβα να δοκιμασω μονο μια μπουκιτσα...Η υπολοιπη πιτα εξαφανιστηκε με το που...εμφανιστηκε στο τραπεζι!!!!!Μπραβο!!!Εγω αντι για κρεμα γαλακτος εκοψα μια ντοματουλα σε κυβακια και την εστιψα λιγο να φυγουν τα πολλα υγρα πριν τη βαλω στη γεμιση.Θ Ε Ι Κ Η!!!!Ευχαριστουμε :-)
    #
    Σχόλιο από annouk, 27-12-12  
    τη φτιάχνω και τη ξαναφτίαχνω και δε τη χορταίνω!εγώ απλώς ως παραλλαγή βάζω αντί για κρέμα γάλακτος απλό γάλα-όσο πάρει με το μάτι, αλλα΄το αφήνω λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. επίσης, προσθέτω και λίγη κέτσαπ για γεύση.άλλες φορές επίσης έχω προσθέσει και μανιτάρια και πιπερίες και γίνεται σα πίτσα!
    #
    Σχόλιο από caramel_anna, 8-10-13  
    εχω υιοθετησει τον τροπο τυλιγματος γιατι ειναι οντως εντυπωσιακος!φτιαχνω διαφορες παραλλαγες για γεμιση με πιπερια,μανιταρια,ζαμπον, τυρι ή χωριατικη!(ναι ναι..ντοματα, φετα, πολτο ελιας και κρεμμυδι)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Σχετικές οδηγίες

    Πιτάκια λουλούδια
    Προστέθηκε από thomaei
    5
           
           
    (13)
    Σφολιατένια παιχνίδια
    Προστέθηκε από Ναυσικά

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της Jiasmin
    Ζύμες - Πίτες
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 89 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    μπουφες-γιορτες
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της annabil
    πιτες+ψωμι
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama