mom 3
mom 3 @cook_8493108

Εύκολα και νόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
25 πιτάκια
  1. 1 πακέτο φαρίνα κόκκινη (500 γρ.)
  2. 1 πακέτο μαργαρίνη ή ελαιόλαδο (250 γρ.).
  3. 1 γιαούρτι στραγγιστό
  4. 10 φέτες τυρί edam
  5. 10 φέτες ζαμπόν
  6. 1 αυγό (για το άλειμμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη ζύμη ανακατεύουμε τη φαρίνα, τη μαργαρίνη και το γιαούρτι μαζί φροντίζοντας να είναι όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  2. 2

    Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και ανοίγουμε το φύλλο (πάχους 0,5 εκ.) και το κόβουμε σε λουρίδες των 4 εκ.

  3. 3

    Βάζουμε τη γέμιση από ζαμπόν και τυρί (περίπου ένα κουταλάκι για κάθε ζαμπονοτυροπιτάκι) αφού τα έχουμε πρώτα κόψει σε μικρά τετραγωνάκια.

  4. 4

    Τυλίγουμε με τη ζύμη τη γέμιση κάνοντας ρολάκι και κόβουμε όταν κλείσει, ώστε να συνεχίσουμε με το επόμενο ρολάκι.

  5. 5

    Αλείφουμε τα πιτάκια με ένα χτυπημένο αυγό.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

skelida
skelida @cook_041178
Εφτιαξα τα πιτακια. Καταρχην ηταν ευκολο το ζυμωμα. όμως ενω δουλευοταν ευκολα, το ζυμαρι τριβοταν οποτε δεν μπορουσα να το κοψω σε λωριδες. Τα εκοβα λιγα λιγα με τετραγωνο πιατακι. Γενικα δεν με βοηθησαν οι οδηγιες αλλα το αποτελεσμα ηταν αρκετα καλο!

Από

mom 3
mom 3 @cook_8493108
στις