Ζαχαρόπαστα

Bαθμολογία: 4.901
       
 
313 ψήφοι
Τράγα, 11.02.09

Περιγραφή

Η πάστα για τέλειες τούρτες κι όχι μόνο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ρατάκι για τις φώτος!

Ζαχαρόπαστα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό άχνη
  • 5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
  • 1 κουταλιά γλυκερίνη
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1/4 κούπας νερό 
  • 3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο , Με βίντεο
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(9 ψήφοι)
Προετοιμασία: 11' (7 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 8' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
2) Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
Βήμα 3
3) Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει.Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε.
Βήμα 4
4) Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε.
Βήμα 5
5) Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει.
Βήμα 6
6) Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα .
Βήμα 7
7) Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη ζαχαρόπαστα τη χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τούρτες, κέικ, μάφινς, καπκέικς κλπ. Επίσης με αυτή μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχέδια, τριαντάφυλλα, διάφορα σχήματα, κορδέλες και να στολίσουμε την τούρτα μας.

Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να την τυλίξουμε πολύ σφιχτά με μια διαφανή μεμβράνη και να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Εάν θέλουμε να τη χρωματίσουμε, χωρίζουμε το κομμάτι στο οποίο θα βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μερικές σταγόνες και ζυμώνουμε.

5 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη αντιστοιχεί με 10-12 φύλλα. Απλά να ξέρετε ότι ίσως να μην έχετε  το ίδιο αποτέλεσμα, μπορεί να πάρει περισσότερη άχνη.

 

Διαβάστε αυτές αλλά και πολλές ακόμα απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες στο άρθρο

Όλα για τη ζαχαρόπαστα

 

Δείτε περισσότερες οδηγίες στο 

 

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή κάντε τα εξής:

  • Ελέγξτε την άχνη και τη βανίλια,
  • Σιγουρευτείτε για τη γλυκόζη και τη ζελατίνη.

Σχετικές συνταγές

    901 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 18-2-09  
    Και λίγα πιρουνάκια βάζω...είναι απλά θεϊκή, πανεύκολη και ευχαριστώ που μου έλυσες τα χέρια με την συνταγή σου!!!!!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 18-2-09  
    σε ευχαριστουμε πολυ για αυτη τη μαγικη συνταγη αλλα πες σε παρακαλω γλυκερινη που βρισκουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Τη γλυκερινη την βρισκουμε στα φαρμακεια! :)
    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ Κ., 18-2-09  
    φαινεται οντως πολυ ωραια ομως που χρησιμοποιουμε την ζαχαροπαστα??? βλεπετε τωρα μπαινω στα χωραφια της ζαχαροπλαστικης!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Την ζαχαροπαστα την χρησιμοποιουμε για να καλυπτουμε τουρτες, για να κανουμε φιγουρες, λουλουδακια και λοιπα!!
    #
    Σχόλιο από mama, 18-2-09  
    Μακάρι να είχε κι άλλα πιρουνάκια τραγάκι μου να βάλω γιατί την έφτιαξα σήμερα...
    Με γλίτωσες από μεγάλα έξοδα... ευχαριστωωωωωω μουατς
    #
    Σχόλιο από giannis20081, 18-2-09  
    i glikerini p xrisimevei???? an dn tn valoume epireazetai t apotelesma???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Ε για να την βαζουν κατι θα χρησιμευει...αν τωρα θες να δοκιμασεις και χωρις γλυκερινη καντο και πες μας κι εμας το αποτελεσμα... και θα παρακαλουσα να μην ψηφιζουμε συνταγες αν δεν τις φτιαξουμε πρωτα για να βοηθουμε και τους υπολοιπους... ευχαριστω! :)
    #
    Σχόλιο από MARA!, 19-2-09  
    Nα ψηφισω και επισημα λοιπον...μπραβο για την υπεροχη συνταγη της ζαχαροπαστας!!!δεν χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας για να σου πετυχει!!!Η γλυκερινη τι παραπανω κανει στην ζαχαροπαστα ομως?δεν την αβαλα κι ομως μου βγηκε τελεια!!την ειχα βαλει και στο ψυγειο για μια μερα τυληγμενη σε μεμβρανη και μετα την ανοιξα,οπως ελεγες στο φορουμ μια χαρα ηταν!!!ευχαριστουμε!!Αν σου περισσεψει ζαχαροπαστα μπορεις να την βαλεις στην καταψυξη αραγε??
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-2-09  
    Η γλυκερίνη βοηθάει το μείγμα να είναι πιο απαλό, να ανοίγει πιο εύκολα και την εμποδίζει από το να σκληρύνει πολύ μετά από λίγες μέρες.

    ...οσο για την καταψυξη δεν κανει!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 19-2-09  
    κι ομως δεν εβαλα και δεν μου σκληρηνε καθολου!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-2-09  
    Οποτε οποιος θελει την βαζει κι οποιος δεν θελει δεν!!!... :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-2-09  
    Ίσως να την εμποδίζει από το να σκληρύνει μετά από μερικές μέρες. Δηλαδή μπορεί να είναι μαλακή στην αρχή, αλλά μετά από 2-3 μέρες να γίνει πολύ σκληρή και να μην μπορεί κανείς να την χειριστεί. Πόσες μέρες σου έμεινε μαλακή Μάρα;
    #
    Σχόλιο από MARA!, 19-2-09  
    την εφτιαξα την προηγουμενη οπως ελεγε η συνταγη της τραγα στο φορουμ και την χρησιμοποιησα την δευτερη μερα [την ειχα τυληξει σε μεμβρανη στο ψυγειο!!την υπολοιπη που μου περισσεψε την πεταξα!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 19-2-09  
    να ρωτησω κατι.....χαζο ισως γλυκερινη δεν ειναι το σαπουνι που λεμε ετσι??ειναι διαφορετικο για μαγειρικη εε???
    #
    Σχόλιο από mama, 19-2-09  
    Αλεξ είναι το ίδιο υλικό...χρησιμοποιείται σε πολλά....
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-2-09  
    Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπει γλυκερίνη...και να μην παραληφθεί σαν υλικό...σίγουρα παίζει ρόλο μεγάλο. Νομίζω ότι στη "σταθεροποίηση" της πάστας παίζει ρόλο...Εμένα πάντως η δική μου πάστα είναι ακόμη πολύ μαλακή και έχουν περάσει 8 μέρες σχεδόν:)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 19-2-09  
    bravooo δεν το ηξερα....και κανει δηλαδη να φαγωθει....
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-2-09  
    Τρώγεται κανονικά, εξάλλου μία κουταλιά γλυκερίνης δεν είναι μεγάλη ποσότητα:)
    #
    Σχόλιο από mama, 19-2-09  
    Γλυκερίνη καταναλώνουν αντί ζάχαρης αυτοί που πάσχουν από διαβήτη και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση... Επίσης είναι μαλακτική και χρησιμοποιείτε στις κρέμες και στα σαπούνια για τα χέρια για απαλότητα και ενυδάτωση... Σαν υλικό είναι μαγικό.. και το σέβομαι απεριόριστα για τις δυνατότητες του...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Επόμενο > Τέλος >>

    399 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 18-2-09  
    Και λίγα πιρουνάκια βάζω...είναι απλά θεϊκή, πανεύκολη και ευχαριστώ που μου έλυσες τα χέρια με την συνταγή σου!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 18-2-09  
    Μακάρι να είχε κι άλλα πιρουνάκια τραγάκι μου να βάλω γιατί την έφτιαξα σήμερα...
    Με γλίτωσες από μεγάλα έξοδα... ευχαριστωωωωωω μουατς
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 24-2-09  
    Σήμερα έφτιαξα την ζαχαρόπαστα. Βγήκε τέλεια!!!! Συγχαρητήρια Τράγα μου. Είναι φοβερή!!!! ΄Εβαλα και γλυκερίνη μέσα, την δοκίμασα και δεν έπαθα τίποτα, χαχαχαχαχαχα!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 8-3-09  
    Ειναι καταπληκτικη!!!
    #
    Σχόλιο από painter, 29-3-09  
    Τραγάκι μου τα πέντε πιρουνάκια φυσικά δεν είναι τίποτα μπροστά στην ευκολία και την τελειότητα που προσφέρει στα γλυκά μας η ζαχαρόπαστα... δεν έχω λόγια, κάνει τις τούρτες μας να μοιάζουν επαγγελματικές και αν το' χεις έστω και λίγο....... μεγαλουργείς!!! Απλά άπαιχτη!!!
    #
    Σχόλιο από zanice, 25-4-09  
    Kαι εγώ που πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να το φτιάξω!!!Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-4-09  
    Τέλειο το μάθημα ζαχαρόπαστας! Νόμιζα ότι ήταν πιο δύσκολο, μια χαρά κορίτσια ευχαριστούμε.
    Τώρα πια, δεν έχουμε παράπονο, εγώ τουλάχιστον αρχίζω την πρακτική μου.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-4-09  
    Και το βίντεο...τέλειο, κορίτσια! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!
    #
    Σχόλιο από maggy, 26-4-09  
    #
    Σχόλιο από sofiaci, 26-4-09  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 26-4-09  
    Υπέροχο το βίντεο!! Πολύ καλή δουλειά κορίτσια. Ώρα για πρακτική εξάσκηση, μπας και καταφέρουμε και μεις οι άσχετες με αυτό το είδος, τίποτα.
    #
    Σχόλιο από teri, 27-4-09  
    τράγα μου περιμένω πως και πως και τα άλλα βιντεάκια για το πως την χρησιμοποιούμε και πως φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα σχέδια από ζαχαρόπαστα γιατί θέλω να φτιάχνω όμορφες τούρτες σαν και τις δικές σας.
    #
    Σχόλιο από mariaky, 29-4-09  
    No comments!!! Απλά υπέροχη. Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από iriniio, 2-5-09  
    Κορίτσια μπράβο, σας ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Εχτές (Πρωτομαγια) στόλισα την πρώτη μου τούρτα με ζαχαρόπαστα και βγήκε τέλεια. Την έφτιαξα για τα ανήψια μου με παπάκια από κίτρνη ζαχαρόπαστα και καρδούλες με αστεράκια από μπλε ζαχαρόπαστα και τρελαθήκανε τα μικρά. Η αλήθεια είναι οτι το χρώμα που είχα ήταν υγρό και έτσι αναγκάστηκα απλά να προσθέσω λίγο παραπάνω άχνη στο ζύμωμά της. Οσο για γλυκερίνη δεν βρηκα, αλλά θα παραγγείλω από το internet σε site που στέλνει στην Ελλάδα. (Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτο, γιατί πέσανε με τα μουτρα στο γλυκό).... (-)
    #
    Σχόλιο από delicious, 7-5-09  
    Την έφτιαξα και είναι τέλεια!!! Έκανα διάφορα χρώματα, κίτρινο-βιολετί-ροζ-πράσινο. Είμαι έτοιμη να δημιουργήσω. Από γεύση να πω πως είναι ΤΕΛΕΙΑ!
    Σκέφτηκα και κάτι πολύ ωραίο:
    Eιδικά για παιδικές τούρτες και σχήματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κουπ-πατ και τα 3D καλούπια από τα play dough (παιδικές πλαστελίνες)!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 7-5-09  
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 11-5-09  
    τα παιδιά μου είδαν την ζαχαρόπαστα σαν μια πλαστελίνη που τρώγεται. Τους έδειξα το βίντεο με το τριαντάφυλλο και την φράουλα και ξετρελάθηκαν. Μετά έβαλαν την φαντασία τους να δουλέψει και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έφτιαξαν: καρπούζι, καρότο, πασχαλίτσα κ.α.
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 11-5-09  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-5-09  
    Λοιπόν, αν και με τυράννησε κάμποσο, τελικά έγινε μια χαρά! Έβαλα φύλλα ζελατίνης και δεν έβαλα γλυκερίνη, και μάλλον γι' αυτό χρειάστηκε σχεδόν διπλάσια ζάχαρη για να ξεκολλάει από τα χέρια μου η πάστα. Τρελό κόλλημα όμως οι κατασκευές! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-5-09  
    Την έφτιαξα και δεν πίστευα ότι το έκανα!!!Είναι εύκολη και κάνεις θαύματα!!!Το διασκεδάσαμε με τη μικρή μου χρωματίζοντας τη και κόβοντας σχεδιάκια με κουπ πατ. Έφτιαξα λουλουδάκια για να διακοσμήσω την τούρτα μου και έγιναν υπέροχα. Αφήστε που είναι νοστιμότατη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

    494 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anna1973, 18-2-09  
    σε ευχαριστουμε πολυ για αυτη τη μαγικη συνταγη αλλα πες σε παρακαλω γλυκερινη που βρισκουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Τη γλυκερινη την βρισκουμε στα φαρμακεια! :)
    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ Κ., 18-2-09  
    φαινεται οντως πολυ ωραια ομως που χρησιμοποιουμε την ζαχαροπαστα??? βλεπετε τωρα μπαινω στα χωραφια της ζαχαροπλαστικης!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Την ζαχαροπαστα την χρησιμοποιουμε για να καλυπτουμε τουρτες, για να κανουμε φιγουρες, λουλουδακια και λοιπα!!
    #
    Σχόλιο από giannis20081, 18-2-09  
    i glikerini p xrisimevei???? an dn tn valoume epireazetai t apotelesma???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 18-2-09  
    Ε για να την βαζουν κατι θα χρησιμευει...αν τωρα θες να δοκιμασεις και χωρις γλυκερινη καντο και πες μας κι εμας το αποτελεσμα... και θα παρακαλουσα να μην ψηφιζουμε συνταγες αν δεν τις φτιαξουμε πρωτα για να βοηθουμε και τους υπολοιπους... ευχαριστω! :)
    #
    Σχόλιο από MARA!, 19-2-09  
    Nα ψηφισω και επισημα λοιπον...μπραβο για την υπεροχη συνταγη της ζαχαροπαστας!!!δεν χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας για να σου πετυχει!!!Η γλυκερινη τι παραπανω κανει στην ζαχαροπαστα ομως?δεν την αβαλα κι ομως μου βγηκε τελεια!!την ειχα βαλει και στο ψυγειο για μια μερα τυληγμενη σε μεμβρανη και μετα την ανοιξα,οπως ελεγες στο φορουμ μια χαρα ηταν!!!ευχαριστουμε!!Αν σου περισσεψει ζαχαροπαστα μπορεις να την βαλεις στην καταψυξη αραγε??
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-2-09  
    Η γλυκερίνη βοηθάει το μείγμα να είναι πιο απαλό, να ανοίγει πιο εύκολα και την εμποδίζει από το να σκληρύνει πολύ μετά από λίγες μέρες.

    ...οσο για την καταψυξη δεν κανει!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 19-2-09  
    κι ομως δεν εβαλα και δεν μου σκληρηνε καθολου!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 19-2-09  
    Οποτε οποιος θελει την βαζει κι οποιος δεν θελει δεν!!!... :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-2-09  
    Ίσως να την εμποδίζει από το να σκληρύνει μετά από μερικές μέρες. Δηλαδή μπορεί να είναι μαλακή στην αρχή, αλλά μετά από 2-3 μέρες να γίνει πολύ σκληρή και να μην μπορεί κανείς να την χειριστεί. Πόσες μέρες σου έμεινε μαλακή Μάρα;
    #
    Σχόλιο από MARA!, 19-2-09  
    την εφτιαξα την προηγουμενη οπως ελεγε η συνταγη της τραγα στο φορουμ και την χρησιμοποιησα την δευτερη μερα [την ειχα τυληξει σε μεμβρανη στο ψυγειο!!την υπολοιπη που μου περισσεψε την πεταξα!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 19-2-09  
    να ρωτησω κατι.....χαζο ισως γλυκερινη δεν ειναι το σαπουνι που λεμε ετσι??ειναι διαφορετικο για μαγειρικη εε???
    #
    Σχόλιο από mama, 19-2-09  
    Αλεξ είναι το ίδιο υλικό...χρησιμοποιείται σε πολλά....
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-2-09  
    Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπει γλυκερίνη...και να μην παραληφθεί σαν υλικό...σίγουρα παίζει ρόλο μεγάλο. Νομίζω ότι στη "σταθεροποίηση" της πάστας παίζει ρόλο...Εμένα πάντως η δική μου πάστα είναι ακόμη πολύ μαλακή και έχουν περάσει 8 μέρες σχεδόν:)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 19-2-09  
    bravooo δεν το ηξερα....και κανει δηλαδη να φαγωθει....
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 19-2-09  
    Τρώγεται κανονικά, εξάλλου μία κουταλιά γλυκερίνης δεν είναι μεγάλη ποσότητα:)
    #
    Σχόλιο από mama, 19-2-09  
    Γλυκερίνη καταναλώνουν αντί ζάχαρης αυτοί που πάσχουν από διαβήτη και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση... Επίσης είναι μαλακτική και χρησιμοποιείτε στις κρέμες και στα σαπούνια για τα χέρια για απαλότητα και ενυδάτωση... Σαν υλικό είναι μαγικό.. και το σέβομαι απεριόριστα για τις δυνατότητες του...
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 24-2-09  
    Μία ερώτηση, παρακαλώ. Την φτιάχνουμε σήμερα και την ανοίγουμε σε φύλλο αύριο? ΄Η μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως μόλις την φτιάξουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 24-2-09  
    Αμεσως μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε!! :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από aggalexa, 13-1-11  
    Αγαπητή Τράγα, πολλά πολλά ευχαριστώ, που μοιράστηκες μαζί μας μια τέτοια συνταγή!!! Sorry, τα σχόλια είναι πάρα πολλά, για να τα διαβάσω όλα... Οπότε, αν μπορώ και εγώ να βοηθήσω σε απορίες, να σας πω ότι, αντί για γλυκερίνη, χρησιμοποιήστε καλαμποκέλαιο. Ειλικρινά, γίνεται τέλεια. Βουτάτε τα δάχτυλά σας, σ' αυτό, προκειμένου να γίνει η πάστα, ελαστική στο ζύμωμα.Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα, είναι ότι δυσκολεύτηκα να ανοίξω τα υπέροχα φύλλα, που βλέπω να ανοίγετε όλοι οι υπόλοιποι! Ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα την επόμενη φορά. Α, και κάτι ακόμα. Την πάστα που περίσσεψε, την έκλεισα σφιχτά σε 2 σακουλάκια polybags. 15 μέρες μετά, και εξακολουθεί να είναι μαλακιά, σαν την 1η μέρα. Και πάλι ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από tsangaridou, 14-3-11  
    Μπορητε να μου πητε απο που θα βρω γλικοζη στη Κυπρο τα ζαχαροπλαστεια που ζητησα δεν διδουν και σε μεγαλη υπεραγορα που εψαξα δεν γνωριζαν να μου πουν .βρηκα γλικερινη ομως εκει που ηταν οι βανιλιες.πηρα λιγη γλικοζη απο γνωστο μου ζαχαροπλαστειο και τη εφταξα δεν μου πηρε ολη τη αχνη περιπου 600 γρ ηταν απιθανη πολυ καλητερη απο την ετοιμη που ειχα και σε γευση αλλα και σε ελαστικοτητα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-5-11  
    Λοιπόν βρήκα στο διαδίκτυο μια συνταγή για ζαχαρόπαστα, ακριβώς ίδια με αυτή που έχουμε, μόνο που αντί για γλυκόζη χρησιμοποιεί απλό σιρόπι. 1 1/4 φλ. ζάχαρη με 1/3 φλ. νερό, να βράσουν μέχρι να γίνει σιρόπι.
    Δεν το δοκίμασα, απλώς το αναφέρω ως εναλλακτική.
    Αν το δοκιμάσετε πείτε μας αν πέτυχε να το προσθέσουμε στις παραλλαγές.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 26-6-11  
    Τη συνταγή έχω φτιάξει πολλές φορές, τώρα όμως μπορώ να βαθμολογήσω.. Έφτιαξα τη ζαχαρόπαστα όπως λέει η συνταγή, χωρίς να παραλείψω κάτι. Ως εδώ όλα καλά και από γεύση ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ. Όταν τη δούλευα τη στιγμή που την έφτιαχνα όλα τέλεια, όταν όμως επιχείρησα να την αποθηκεύσω, δύο μέρες μετά ήταν σαν πέτρα. Εδώ ήταν το πρόβλημα μου. Δεν το έβαλα κάτω όμως γιατί η γεύση είναι φοβερή και ήθελα να μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και μετά από μέρες. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια σχετικά με ζαχαρόπαστα και μετά από λίγο ψάξιμο στο internet κατέληξα στην εξής παραλλαγή:

    900γρ άχνη
    1 φακελάκι των 10 γρ. ζελατίνη (ή 1 κ.σ. + 2 κ.γ.)
    2 κ.σ. σπορέλαιο
    και τα υπόλοιπα υλικά (γλυκερίνη, γλυκόζη, νερό και βανίλιες) όπως τα έχει η συνταγή της Τράγα.

    Το σπορέλαιο το προσθέτουμε στο σημείο που προσθέτουμε τη γλυκερίνη και τις βανίλιες.
    Τέλος, και το πιο βασικό, όταν είναι να ενώσουμε το υγρό με την άχνη δεν βάζουμε όλη την άχνη. Στο βήμα 2 δηλαδή της συνταγής, αντί για όλη τη ποσότητα, βάζουμε 500 γρ άχνη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη κάθε φορά, ώσπου να δέσει η ζαχαρόπαστα. Εγώ, όσες φορές την έχω φτιάξει με αυτή τη συνταγή, έχω χρησιμοποιήσει 650-750 γρ άχνη.
    Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε μιας και μετά από μέρες η πάστα είναι το ίδιο εύπλαστη όπως την πρώτη στιγμή.

    Τράγα συγχαρητήρια για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από -Korinaki-, 3-12-11  
    Φτιάχνω ζαχαρόπαστα με 1 κουτί βανίλια υποβρύχιο (το γλυκό που προσφέρουμε με το κουτάλι βυθισμένο σε ένα ποτήρι νερό) και 1 πακέτο άχνη, τα πλάθω κι αυτό είναι.
    #
    Σχόλιο από smurfette, 9-2-12  
    Την πρώτη φορά που την έφτιαξα δε βαθμολογησα, γιατί έγινε τόσο τριφτή που... Την πεταξα! Την έχω φτιάξει όμως τρεις φορές απο τότε, και γίνεται σούπερ, αρκεί να βλέπει κανείς με το ματι και να προσαρμόζει το πόση αχνη θέλει, η ίσως λίγο νερό ακόμα, κάθε φορα μου παίρνει λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο. Τα σχόλια είναι πολλα και δεν τα διάβασα όλα (συγνώμη!) αλλα, αν δεν αναφέρεται πουθενά, αυτο που γράφει η sitronella στη σελίδα 28, σιρόπι αντί γλυκοζης, δουλεύει μια χαρα! Και να επισημάνω ότι δεν έχω βάλει πότε γλυκερίνη, βάζω βούτυρο soft.
    #
    Σχόλιο από anna2914, 7-4-13  
    ευχαριστω για τη συνταγη! κ εγω δεν εβαλλα γλυκερινη μιας κ δεν ειχα, αλλωστε αυριο κιολας θα φαγωθει οποτε δε θα προλαβει να σκληρηνει! :Ρ
    #
    Σχόλιο από giannopg, 17-2-14  
    Δοκίμασα με agar-agar, χρησιμοποιώντας τις μετατροπές του site, αλλά δυστυχώς βγήκε πολύ σκληρή. Θα ξαναπροσπαθήσω.... Αν κάποιος έχει βρει τη χρυσή αναλογία, παρακαλώ ενημερώστε :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...

    Σχετικές οδηγίες

    Το άτακτο λαγουδάκι
    Προστέθηκε από MAGEIRISSA
    4.9412
           
           
    (17)
    Ζαχαρόπαστα: χρήσεις και συμβουλές 2
    Προστέθηκε από Τράγα
    5
           
           
    (28)
    Τούρτα Λέγκο
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (13)
    Πως φτιάχνουμε Κάστρο Πριγκίπισσας
    Προστέθηκε από MamaKiki
    4.9091
           
           
    (11)
    Τούρτα Πασχαλίτσα
    Προστέθηκε από stavroulla
    4.8571
           
           
    (14)
    Ζαχαρόπαστα: χρήσεις και συμβουλές 1
    Προστέθηκε από Τράγα
    4.9302
           
           
    (43)
    Τούρτα Hello Kitty
    Προστέθηκε από haribo
    5
           
           
    (12)
    Κάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (37)
    Μπισκότα με ζωάκια
    Προστέθηκε από κεανίτα
    5
           
           
    (7)
    Πασχαλινό στεφανάκι με ζαχαρόπαστα
    Προστέθηκε από barbaraant
    5
           
           
    (5)
    Baby Bunny
    Προστέθηκε από karavour
    5
           
           
    (12)
    Μπισκότα κλόουν
    Προστέθηκε από janomeritou

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της κουρκουμπινι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Latte
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie
    Τουρτες
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver