Ζαχαρούχα τυλιγμένη μπανάνα

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
doratela
doratela @doratela_65
,Ελλάδα

Είναι ένας συνδυασμός από διαφορετικές τούρτες που έχω καταχωρημένες από το διαδίκτυο

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κουτιά με ζαχαρούχο γάλα βράστε τα από την προηγουμένη το βράδυ για να είναι έτοιμα.Μπορείτε να καραμελώσετε μόνη σας αμύγδαλα, τα παστέλια αμυγδάλου είναι όμως ευκολία μιας και η τούρτα είναι αρκετά περίπλοκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 άτομα
  1. Για την ζύμη Φλώρας
  2. 125 γρ. αλεύρι
  3. πολύ λίγο μπέικιν (στη μύτη από το μαχαιράκι)
  4. 50 γρ. ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 100 γρ μαλακό βούτυρο
  8. Για το Παντεσπάνι
  9. 4 κ.τ.σ. νερό
  10. 3 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή ξύσμα του
  11. 75 γρ. ζάχαρη
  12. 1 βανίλια
  13. 75 γρ. αλεύρι
  14. πολύ λίγο μπέικιν (στη μύτη από το μαχαιράκι)
  15. 50 γρ. νισεστέ
  16. Για την κρέμα
  17. 4 ποτήρια φρέσκο γάλα
  18. 5 κουτ. σούπας αλεύρι
  19. 2 κουτ. σούπας κακάο
  20. 1 ποτήρι ζάχαρη
  21. 1 1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο μαλακό (όχι λιωμένο)
  22. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
  23. Για το άλειμμα στο παντεσπάνι
  24. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
  25. Επιπλέον υλικά που θα χρειαστούν
  26. 5 μπανάνες ώριμες
  27. 1 φακελάκι νιφάδες κουβερτούρας
  28. Σαντιγί φυτική για το γαρνίρισμα
  29. 3 πακετάκια παστέλια αμυγδάλου στο μούλτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό θα βράσετε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα (έτσι όπως είναι, χωρίς να τα ανοίξετε) για 3 ώρες και όταν θα εξατμίζεται το νερό θα προσθέτετε ζεστό.

  2. 2

    Ζυμώνουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι καιτο βούτυρο.

  3. 3

    Βάζουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 30 λεπτά.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c.

  5. 5

    Παίρνουμε τη ζύμη της πάστα φλόρας την ανοίγουμε και την βάζουμε στη φόρμα (28 εκ.) με στεφάνι.

  6. 6

    Την τρυπάμε με το πιρούνι, και την ψήνουμε για 10 λεπτά.

  7. 7

    Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει

  8. 8

    Χτυπάμε τα αβγά, νερό και την εσάνς λεμονιού (ή ξύσμα) στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ, να αφρατέψουν καλά - καλά.

  9. 9

    Μπερδεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και τα προσθέτουμε και αυτά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.

  10. 10

    Ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν και το νισεστέ και τα προσθέτουμε κι αυτά με απαλές κινήσεις.

  11. 11

    Παίρνουμε το ταψί της ηλεκτρικής κουζίνας, το βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα.

  12. 12

    Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200°c για 9 λεπτά.

  13. 13

    Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα με ζάχαρη πασπαλισμένη και αφαιρούμε αμέσως τη λαδόκολα.

  14. 14

    Το αφήνουμε έτσι να κρυώσει

  15. 15

    Αλείφουμε την πάστα φλόρα με 2 κ.τ.σ. από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

  16. 16

    Το υπόλοιπό καραμελωμένο ζαχαρούχο το αλείφουμε πάνω στο παντεσπάνι.

  17. 17

    Τώρα κάνουμε την γέμιση

  18. 18

    Βράζουμε το γάλα.

  19. 19

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  20. 20

    Χτυπάμε το βούτυρο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στην κρέμα η οποία έχει κρυώσει πολύ καλά.

  21. 21

    Βάζουμε 2/3 από την κρέμα στο παντεσπάνι.

  22. 22

    Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις σκορπίζουμε πάνω στην κρέμα.

  23. 23

    Πασπαλίζουμε από πάνω με νιφάδες κουβερτούρας.

  24. 24

    Κόβουμε το παντεσπάνι στενόμακρα σε 7 στενές λωρίδες η κάθε μια σε 5 εκ.

  25. 25

    Την πρώτη λωρίδα την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε στη μέση από την πάστα φλόρα.

  26. 26

    Παίρνουμε τις άλλες λωρίδες και συνεχίζουμε το τύλιγμα, όποιες μετά εξέχουν, τις κόβουμε για να είναι ομοιόμορφη η τούρτα.

  27. 27

    Γεμίζουμε γύρω - γύρω και τα κενά που δημιουργούνται με την υπόλοιπη κρέμα, να πάει παντού και να γεμίσει όλη η φόρμα.

  28. 28

    Απλώνουμε την σαντιγί στην τούρτα, στολίζουμε με μπανάνες και καραμελωμένο αμύγδαλα και λίγες νιφάδες κουβερτούρας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

doratela
doratela @doratela_65
στις
,Ελλάδα