Ζάχερ η πιο λαχταριστή βιεννέζικη σοκολατότουρτα!

Pinto
Pinto @cook_8489067
,Belgium

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αυθεντικό γλυκό μόνο με μαρμελάδα βερύκοκο. Μπορείτε εσείς όμως να βάλετε άλλη της αρεσκείας σας.Μπορείτε να σιροπιάσετε (βράζετε 70 γρ. ζάχαρη και 70 γρ. νερό για 1΄ ακριβώς) το κέικ σας, πριν βάλετε τη μαρμελάδα, τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι από σουβλάκι και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία με τη μαρμελάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8 άτομα
  1. 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  3. 200 γρ. ζάχαρη
  4. 8 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια (είναι πολλά, αλλά στη μερίδα αντιστοιχεί λιγότερο από ένα)
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. Για το γλάσο
  7. 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  8. 1 κ.σ. ρούμι [προαιρετικά]

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

  2. 2

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε σταδιακά στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω, για να μην ξεφουσκώσει. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° στον αέρα. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 25 εκ. με αντικολλητικό χαρτί που το κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

  5. 5

    Μόλις κρυώσει το γλυκό, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε στη μέση οριζοντίως, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο παχείς δίσκοι. Ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα τη μαρμελάδα για να δουλεύεται πιο εύκολα.

  6. 6

    Ακουμπάμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και με μια σπάτουλα τον αλείφουμε με το 1/3 της μαρμελάδας. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του γλυκού με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, έτσι ώστε να σφίξει η μαρμελάδα και το παντεσπάνι.

  7. 7

    Για την επικάλυψηΒάζουμε τη σοκολάτα κομματιασμένη σε μπολ. Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα και μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1-2΄, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βιτάμ και το ρούμι και ανακατεύουμε ξανά.

  8. 8

    Περιχύνουμε από το κέντρο σιγά σιγά τη μισή επικάλυψη, αφήνουμε λίγο να στερεοποιηθεί και ρίχνουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη. Στρώνουμε με μαχαίρι την επικάλυψη γύρω γύρω και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

Pinto
Pinto @cook_8489067
στις
,Belgium