κύρια φωτογραφία συνταγής Ζελέ βύσσινο με μαυροδάφνη
lemontheag
lemontheag @cook_8458865

Μια δροσερή και νοστιμότατη συνταγή. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν θα σερβίρετε, θα ξεφορμάρετε βάζοντας τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φάκελα Ζελέ Γιώτης
  2. 2 κούπες μαυροδάφνη
  3. 1 κομπόστα του κιλού βύσσινο
  4. 1/2 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τη μαυροδάφνη με τη ζάχαρη και την κανέλα (προαιρετικά η κανέλα).

  2. 2

    Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη.

  3. 3

    Στραγγίζετε τα βύσσινα και παιρνετε το χυμό της κομπόστας.

  4. 4

    Τον μετράτε και αν δεν συμπληρώνονται 2 κουπές, συμπληρώστε με λίγο νερό.

  5. 5

    Ζεσταίνετε το χυμό και διαλύετε τα 2 φακελάκια ζελέ Γιώτης.

  6. 6

    Προσθέτετε τη μαυροδάφνη, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

  7. 7

    Προσέχετε στα βύσσινα να μην υπάρχει κανένα κουκούτσι και πολτοποιείτε τα μισά στο μπλέντερ.

  8. 8

    Τον πουρέ από τα βύσσινα και τα ολόκληρα βύσσινα τα προσθέτετε στο ζελέ, το βάζετε σε μια φόρμα και αμέσως στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο!! Το ζελέ Γιώτης τι γεύση να είναι;

Από

lemontheag
lemontheag @cook_8458865
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα