κύρια φωτογραφία συνταγής Ζελέ με φρέσκιες φράουλες
mairouli!
mairouli! @cook_8470060
,ellada

Ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό ζελεδάκι!! Αλλά όχι έτοιμο του εμπορίου, με φρέσκιες φράουλες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή με λίγο παγωτό ή με άγλυκη σαντιγί. Μια συνταγή του απίστευτου Στέλιου Παρλιάρου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 700 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
  2. 80 γρ. ζάχαρη
  3. 3 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο μπλέντερ τα 500 γρ. φράουλες και τις πολτοποιούμε σε δόσεις, προσθέτοντας και κάθε φορά από λίγη ζάχαρη. Συγκεντρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.

  2. 2

    Τις υπόλοιπες (200 γρ) τις κόβουμε στα τέσσερα και τις αφήνουμε κατά μέρος.

  3. 3

    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν και παράλληλα γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και μπόλικα παγάκια.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε το 1/3 του πολτού φράουλας σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν και αδειάζουμε αμέσως το μείγμα σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω στο μπολ με τα παγάκια.

  5. 5

    Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.

  6. 6

    Ρίχνουμε τότε και τις κομμένες φράουλες που είχαμε αφήσει κατά μέρος, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε ποτήρια ή μια μεγάλη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως το ζελέ, για περίπου 2 ώρες, ανάλογα και με το μέγεθος της φόρμας.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Τα 5 πιρουνακια ειναι λιγα για την γευση και την νοστιμια,ειναι πολυ ανωτερο απο ενα ζελεδακι,πολυ γκουρμε!!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη !!

Από

mairouli!
mairouli! @cook_8470060
στις
,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα