Ζελέ - Πανακότα με τρισδιάστατα λουλούδια

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
UNDOMIEL77
UNDOMIEL77 @cook_8490194

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Σας παραθέτω ένα δροσιστικό γλυκό, με πολύ απλά υλικάΖελέ και πανακότα. Η δύσκολη διακόσμηση όμως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, αλλά αν αφήσετε ελέυθερη την καλλιτεχνική σας φύση, σίγουρα θα τα καταφέρετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πραγματικά, αξίζει να το δοκιμάσετε! Στην πράξη, ήταν πολύ πιο εύκολο απ΄ότι το φανταζόμουν. Ειδικότερα τα λουλούδια είναι πολύ εύκολα αν δοκιμάσετε μερικές φορές. Και να μην ξεχάσετε ότι θα αποδώσει ο κόπος σας, γιατί απλά, θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
3 μεσαία μπωλάκια
  1. 1 δόση πανακότα, όποια συνταγή θέλουμε (εγώ χρησιμοποιώ την συνταγή Πανακότα σε 15')
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΑΝΟ ΖΕΛΕ
  3. 1 λίτρο ή 4 κούπες νερό
  4. 300 g ζάχαρη κρυσταλλική
  5. 1/4 κουτ.σουπας κιτρικό οξύ (ξινό)
  6. 40 g ή 4 κουτ.σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  7. 1 κούπα ή 250 ml κρύο νερό
  8. ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΓΑΛΑ 
  9. 20 g ή 2 κουτ.σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  10. 125 ml ή 1/2 κούπα νερό
  11. 105 ml γάλα πλήρες
  12. χρώματα ζαχαροπλαστικής
  13. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ
  14. 1-2 σύριγγες των 10 ml (από φαρμακείο)
  15. πλαστικά κουτάλια σε διάφορα σχήματα
  16. φύλλα πλαστικού
  17. φύλλα αλουμινίου (από έτοιμες φόρμες για κέικ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το διάφανο ζελέ, στο κρύο νερό, ρίχνουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να την απορροφήσει. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κιτρικό οξύ, μέχρις ότου ζεσταθεί και διαλυθεί η ζάχαρη (δεν χρειάζεται να βράσει). Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Μεταφέρουμε το μίγμα μας στη φόρμα ή φορμάκια (αναλόγως τι έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε).ΣΗΜΕΙΩΣΗΑν έχει αφρό, με ένα κουτάλι τον αφαιρούμε από την επιφάνεια του υγρού.

  3. 3

    Για το ζελέ με βάση το γάλα, ρίχνουμε τη ζελατίνη στην κούπα νερού και αφήνουμε να απορροφηθεί. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το πλήρες γάλα (500ml στο σύνολο) και ζεσταίνουμε. Μόλις αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας να διαλυθεί. Ετοιμάζουμε μπολάκια με χρώματα ζαχαροπλαστικής. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΠρέπει να λάβετε ΣΟΒΑΡΑ υπόψη ότι, το μείγμα του γάλακτος και της ζελατίνης πήζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, γι΄αυτό καλό θα ήταν να έχετε έτοιμα όλα σας τα σύνεργα, τα μπολάκια με το διάφανο ζελέ συγκεντρωμένα, ώστε να δουλέψετε ΑΜΕΣΑ.

  4. 4

    Στο τέλος της συνταγής, θα σας παραθέσω την ιστοσελίδα απ΄όπου είδα τις οδηγίες δημιουργίας των λουλουδιών (υπάρχουν πολλές δεκάδες, αν αποφασίσετε να το κάνετε). Εκτός από τη σύριγγα που είναι το βασικό εργαλείο, για τη δημιουργία των πετάλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απο πλαστικά κουτάλια, φύλλα πλαστικού ή ακόμα και φύλλα αλουμινίου από τις φόρμες αλουμινίου μίας χρήσεως, κομμένα σε σχήμα πετάλου (το τελευταίο ήταν δική μου εφεύρεση και δούλεψε μια χαρά).

  5. 5

    Ξεκινάμε, κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο του ζελέ (με τη βοήθεια ενός κουταλιού, μαχαιριού ή του εργαλείου που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπαλάκια την πατάτα), ώστε να μας βοηθήσει στη δημιουργία του λουλουδιού.

  6. 6

    Ξεκινάμε τη σχεδίαση του λουλουδιούΒάζοντας κίτρινο χρώμα στη σύριγγα, βουτάμε κάθετα τη βελόνα στο ζελέ και βγάζοντας την αφήνουμε λίγο χρώμα, ώστε να δημιουργήσουμε τους στημόνες.

  7. 7

    Στη συνέχεια, για τη δημιουργία του πρώτου μας πετάλου, βυθίζουμε ένα πλαστικό κουτάλι (κοντά στους στημόνες, μιας και πιο πάνω θα προστεθεί και άλλη σειρά από πέταλα) μέσα από την τρύπα που ανοίξαμε και αφήνοντας το μέσα στο ζελέ, γεμίζουμε με τη σύριγγα το χρώμα του λουλουδιού μας και τραβάμε το κουτάλι, ώστε να δημιουργηθεί το πέταλό μας.Το χρώμα που περισσεύει μέσα στην τρύπα, το αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας χαρτοπετσέτας. Έτσι, δεν γεμίζουμε με χρώμα το υπόλοιπο ζελέ.ΣημείωσηΠροσέχουμε πάντα, η κάθε σειρά των πετάλων να είναι στο ίδιο ύψος, ώστε να είναι ομοιόμορφο το σχήμα του λουλουδιού μας.

  8. 8

    Αφού τελειώσουμε την πρώτη σειρά, ξεκινάμε βάζοντας το κουτάλι (πάντα μέσα από την τρύπα που δημιουργήσαμε στην αρχή) λίγο πιο ψηλά, για να δημιουργήσουμε τη δεύτερη σειρά πετάλων. Καθαρίζουμε το χρώμα που περισσεύει με χαρτοπετσέτα.

  9. 9

    Αφού τελειώσουμε και τη δεύτερη σειρά πετάλων, σχηματίζουμε τα φύλλαΜε τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή οποιουδήποτε εργαλείου νομίζουμε ότι θα μας βοηθήσει στο σχήμα των φύλλων (εγώ στη φωτογραφία που βλέπετε χρησιμοποίησα φύλλο αλουμινίου που έκοψα σε σχήμα φύλλου από φόρμα αλουμινίου μίας χρήσης για κέικ) και πάντα με τον ίδιο τρόπο (βυθίζουμε το εργαλείο μας και στη συνέχεια τη σύριγγα γεμίζοντας με υγρό), δημιουργούμε τα φύλλα του λουλουδιού μας.

  10. 10

    Τελειώνοντας τα φύλλα, γυρίζουμε το μπωλάκι μας και βουαλά! Το λουλούδι μας είναι έτοιμο! ΣημείωσηΚαλό θα ήταν να γυρίζουμε το μπωλάκι μας και να ελέγχουμε το σχήμα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, ώστε να αποφύγουμε τυχόν λάθη στο σχηματισμό του λουλουδιού. Εννοείται ότι μπορούμε να κάνουμε δεκάδες είδη λουλουδιών, καθώς επίσης φύλλα, ζώα (όπως πουλιά, πεταλούδες) κ.λπ.

  11. 11

    Στη συνέχεια φτιάχνουμε την πανακότα μαςΠώς την κάνουμεΖεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 10 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλυτζ. χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά.(στη συγκεκριμένη φωτογραφία, δοκίμασα να βάλω και λίγο τριμμένο μπισκότο με λιωμένο βούτυρο)Στη συνέχεια, βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

  12. 12

    Για να ξεφορμάρουμεΒοηθάμε λίγο με την άρκη ενός μαχαιριού την πανακότα και βυθίζουμε τα μπολάκια μας σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά (προσέχουμε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του μπωλ) και μόλις καταλάβουμε ότι έχει ξεκολλήσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια ή πιατέλα.

  13. 13

    Όπως προανέφερα, μπορούμε να δημιουργήσουμε πάρα πολλά σχέδια (καλό θα ήταν βέβαια να ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά που είναι τα λουλούδια) ώστε να αποκτήσουμε μία μικρή εμπειρία όσον αφορά την τεχνική του θέματος.

  14. 14

    Και εννοείται ότι μπορείτε να πειραμαστιστείτε και με άλλα σχέδια, όπως το κορίτσι στο ποδήλατο με την ομπρέλα που δοκίμασα την προηγούμενη εβδομάδα. Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, σας παραθέτω την ιστοσελίδα απ΄όπου εμπνεύστηκα την τεχνική εδώ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

UNDOMIEL77
UNDOMIEL77 @cook_8490194
στις