Ζεματιστοί κουραμπιέδες Κοζάνης

51 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Margiova
Margiova @KoXan

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι παραδοσιακή τους κουραμπιέδες αυτούς τους φτιάχνουν συνήθως τα Χριστούγεννα στην Κοζάνη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45  κουραμπιέδες
  1. 5 αυγά μόνο τους κρόκους
  2. 320 γρ ζάχαρη
  3. 640 γρ. βούτυρο
  4. 1 κουτ.γλυκού σόδα
  5. αμύγδαλα ασπρισμένα
  6. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 900-1000 γρ.)
  7. Για το σιρόπι
  8. 4 φλυτζ.τσαγιού νερό
  9. 950 γρ. ζάχαρη
  10. βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω για 5 λεπτά τα 320γρ ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και αφήνω να κρυώσει.

  2. 2

    Χτυπάω το βούτυρο να ασπρίσει και ρίχνω λίγο-λίγο το σιρόπι, τους κρόκους, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Ζυμώνω πολύ καλά τη ζύμη, πλάθω τους κουραμπιέδες και αφού τους βάλω από ένα ολόκληρο αμύγδαλο από πάνω τους ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζω το υπόλοιπο σιρόπι κι όταν μισοκρυώσουν οι κουραμπιέδες το ρίχνω πάνω τους λίγο-λίγο με το κουτάλι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Margiova
Margiova @KoXan
στις