Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Bαθμολογία: 4.6
       
 
20 ψήφοι
Sitronella, 14.12.06

Περιγραφή

Σερβίρεται καυτό, τις κρύες μέρες του χειμώνα

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-6 κ.σ. μπράντι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 μοσχοκάρυδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 6 γαρίφαλα
  • φλούδα 1 λεμονιού
  • φλούδα από 1/2 προτοκάλι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μπαχαρικά και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν σιγά-σιγά βράση, χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Τότε προσθέτουμε το κρασί φροντίζοντας να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο του βρασμού.
  3. Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και σουρώνουμε το κρασί μας σε ζεσταμένα ποτήρια με προστατευτικό.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από smarop, 31-8-08  
    Αυτό είναι το γνωστό Gluhwein!!Το έχω πιει και στη Γερμανια.Δεν υπάρχει καλύτερο όταν έχει κρύο!!Μμμμμ!
    #
    Σχόλιο από Annet, 17-12-08  
    ΄Εφτιαξα τη συνταγή σήμερα σε φιλική παρέα που είχα στο σπίτι. Πήρα μόνο θετικά σχόλια.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 17-12-08  
    ναι Glühwein ειναι, εμεισ εδω το εχουμε ετοιμο,θελει μονο ζεσταμα και τελειωσε...ειδικα τωρα στην χριστουγεννιατικη αγορα βρησκεις παντου να πιεις ενα ποτηρακι...να εχεισ και καστανα ζεστα ειναι αλλο πραγμα........
    #
    Σχόλιο από Elin., 30-12-08  
    υπεροχο πραγματικα!!!
    εντυπωσιασε τα Χριστουγεννα οταν το σερβιραμε.
    νοστιμοτατο και σε κουπα με μια φετα πορτοκαλιου μεσα.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-1-09  
    εγώ θα κόψω το κρασί (χικ)!
    #
    Σχόλιο από Mariora, 29-12-09  
    Χαίρετε και Χρόνια Πολλά!!!
    Μετα το σχόλιο της Ermionis, έσπευσα να αγοράσω κάστανα για να τα ψήσω και να τα απολαύσουμε με το κρασάκι. Ήταν πάρα-μα-πάρα πολυ ωραία!(Τολμώ να πω ότι υποχώρησε ακόμη και το συναχάκι που ταλαιπωρούσε το σύζυγο...).Μόνο μία ερώτηση:πόσο διαρκεί στο ψυγείο;;;
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από allosavros, 8-7-10  
    Στη Φινλανδία το φτιάχνουμε χωρίς το κρασί, δηλ. βράζουμε τα υλικά (βλέπε και δική μου συνταγή) και το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν το θελήσουμε, χρησιμοποιούμε αναλογια 100ml "ζωμού" σε μισό λίτρο κρασί.
    Τα πηρουνάκια είναι γιατί είναι εύγευστο κι έτσι!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-11-10  
    Τι υπεροχο ποτο ειναι αυτο!! Πρωτη φορα δοκιμαζω κατι τετοιο!χρησιμοποιησα κρασι δικο μας σπιτικο (αγιωργιτικο)δεν ξερω με αλλο κρασακι πως γινεται παντως εγινε απιθανο!Επειδη ομως δεν εχουν πιασει τα κρυα,πως θα μπορουσα να το διατηρησω?Μπορουμε να το βαλουμε στο ψυγειο και να ζεσταινουμε οση ποσοτητα θελουμε?
    #
    Σχόλιο από ndomi1125, 24-12-10  
    Efiaksa opos egrapses kai molis dokimasw anatrixastika,to zaxari pou grafeis sthn sintagh einai polu ligo kai to ksiro krasi sin ta lemonia bgike kati polu xino.
    An mou epitrepeis na kanw 2 protash,
    1.imikxiro krasi + 40 gr zaxari
    2.(pou ekane egw) prostese alla 160 gramaria zaxari diladi sinolika 200 grammaria zaxari kai mou byike wraio,oute xino oute polu gliko ENA ELAFRO IMIKSIRO AROMATIKO GLUHWEIN.
    Eyxaristw tin sintagi.
    #
    Σχόλιο από Alice9, 4-11-11  
    αν το κρασί είναι ημίγλυκο πειράζει?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-11-11  
    Ίσως να θέλεις να μειώσεις λίγο τη ζάχαρη αν βάλεις ημίγλυκο κρασί.
    #
    Σχόλιο από Billmg81, 1-1-12  
    Βγήκε καταπληκτικό! Έφτιαξα δύο μπουκάλια & δεν προλάβαινα να ζεσταίνω για να δίνω! Καλή χρονιά
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 1-2-12  
    εγώ το ξέρω ως αγγλικό muled wine. πολύ καλό όντως!
    #
    Σχόλιο από ath46, 3-4-12  
    #
    Σχόλιο από mvdm, 30-11-12  
    συγχαρητηρια καταπληκτικη συνταγη!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Evgenia11, 5-12-12  
    Μόλις έκανα το κρασάκι(σύμφωνα με τις οδηγίες)και μοσχομυρίζει η κουζίνα μου!Ομως μου φαίνεται πως θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο γλυκό...Ξέρετε, κορίτσια, αν μπορώ να προσθέσω λίγο μέλι για να φτιάξει λίγο η γεύση του?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-12  
    Φαντάζομαι πως μπορείς να βάλεις μέλι, αλλά σίγουρα μπορείς να προσθέσεις παραπάνω ζάχαρη, μέχρι να σου βγει τόσο γλυκό όσο το θέλεις.
    #
    Σχόλιο από Evgenia11, 6-12-12  
    Εντάξει,αυτό θα κάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση! Τώρα το έχω στο ψυγείο κι όταν χρειαστεί να σερβίρω στο ζεσταμα στο κατσαρολάκι θα προσθέσω λίγη ζάχαρη επιπλέον.
    #
    Σχόλιο από NIN, 16-12-12  
    επαναφερω αυτο το αρωματικο ποτακι που ειναι οτι πρεπει για τις ημερες των γιορτων
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 21-11-13  
    Πολύ ωραίο!! Δεν έβαλα τις φλούδες, σιγουρα την επόμενη! Μπράβο!
    =)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από smarop, 31-8-08  
    Αυτό είναι το γνωστό Gluhwein!!Το έχω πιει και στη Γερμανια.Δεν υπάρχει καλύτερο όταν έχει κρύο!!Μμμμμ!
    #
    Σχόλιο από Annet, 17-12-08  
    ΄Εφτιαξα τη συνταγή σήμερα σε φιλική παρέα που είχα στο σπίτι. Πήρα μόνο θετικά σχόλια.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 17-12-08  
    ναι Glühwein ειναι, εμεισ εδω το εχουμε ετοιμο,θελει μονο ζεσταμα και τελειωσε...ειδικα τωρα στην χριστουγεννιατικη αγορα βρησκεις παντου να πιεις ενα ποτηρακι...να εχεισ και καστανα ζεστα ειναι αλλο πραγμα........
    #
    Σχόλιο από Elin., 30-12-08  
    υπεροχο πραγματικα!!!
    εντυπωσιασε τα Χριστουγεννα οταν το σερβιραμε.
    νοστιμοτατο και σε κουπα με μια φετα πορτοκαλιου μεσα.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-1-09  
    εγώ θα κόψω το κρασί (χικ)!
    #
    Σχόλιο από Mariora, 29-12-09  
    Χαίρετε και Χρόνια Πολλά!!!
    Μετα το σχόλιο της Ermionis, έσπευσα να αγοράσω κάστανα για να τα ψήσω και να τα απολαύσουμε με το κρασάκι. Ήταν πάρα-μα-πάρα πολυ ωραία!(Τολμώ να πω ότι υποχώρησε ακόμη και το συναχάκι που ταλαιπωρούσε το σύζυγο...).Μόνο μία ερώτηση:πόσο διαρκεί στο ψυγείο;;;
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-11-10  
    Τι υπεροχο ποτο ειναι αυτο!! Πρωτη φορα δοκιμαζω κατι τετοιο!χρησιμοποιησα κρασι δικο μας σπιτικο (αγιωργιτικο)δεν ξερω με αλλο κρασακι πως γινεται παντως εγινε απιθανο!Επειδη ομως δεν εχουν πιασει τα κρυα,πως θα μπορουσα να το διατηρησω?Μπορουμε να το βαλουμε στο ψυγειο και να ζεσταινουμε οση ποσοτητα θελουμε?
    #
    Σχόλιο από ndomi1125, 24-12-10  
    Efiaksa opos egrapses kai molis dokimasw anatrixastika,to zaxari pou grafeis sthn sintagh einai polu ligo kai to ksiro krasi sin ta lemonia bgike kati polu xino.
    An mou epitrepeis na kanw 2 protash,
    1.imikxiro krasi + 40 gr zaxari
    2.(pou ekane egw) prostese alla 160 gramaria zaxari diladi sinolika 200 grammaria zaxari kai mou byike wraio,oute xino oute polu gliko ENA ELAFRO IMIKSIRO AROMATIKO GLUHWEIN.
    Eyxaristw tin sintagi.
    #
    Σχόλιο από Billmg81, 1-1-12  
    Βγήκε καταπληκτικό! Έφτιαξα δύο μπουκάλια & δεν προλάβαινα να ζεσταίνω για να δίνω! Καλή χρονιά
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 1-2-12  
    εγώ το ξέρω ως αγγλικό muled wine. πολύ καλό όντως!
    #
    Σχόλιο από ath46, 3-4-12  
    #
    Σχόλιο από mvdm, 30-11-12  
    συγχαρητηρια καταπληκτικη συνταγη!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Evgenia11, 6-12-12  
    Εντάξει,αυτό θα κάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση! Τώρα το έχω στο ψυγείο κι όταν χρειαστεί να σερβίρω στο ζεσταμα στο κατσαρολάκι θα προσθέσω λίγη ζάχαρη επιπλέον.
    #
    Σχόλιο από NIN, 16-12-12  
    επαναφερω αυτο το αρωματικο ποτακι που ειναι οτι πρεπει για τις ημερες των γιορτων
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 21-11-13  
    Πολύ ωραίο!! Δεν έβαλα τις φλούδες, σιγουρα την επόμενη! Μπράβο!
    =)
    #
    Σχόλιο από caramel_anna, 1-12-13  
    καταπληκτικο!!!!προσθεσα παραπανω ζαχαρη μιας και το προτεινουν στα περισσοτερα σχολια,η γευση και τα αρωματα του δενουν τελεια μεταξυ τους και τωρα για τα χριστουγεννα ειναι οτι πρεπει!
    #
    Σχόλιο από mary_1, 14-12-13  
    Είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να φτιάξω ζεστό κρασί με άλλες συνταγές, αλλά καμία δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενα. Μέχρι που έφτιαξα αυτή τη συνταγή και πραγματικά εντυπωσιάστηκα και εγώ και οι καλεσμένοι μου!!! Είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια και ιδίως για τις γιορτινές νύχτες που έρχονται!!!
    #
    Σχόλιο από ThrulitsaFo, 15-12-13  
    #
    Σχόλιο από Ayramizrim, 18-1-14  
    Στην Σουιδια το λεμε Glögg ειναι ουσιαστικα το ιδιο, απλα μπορουμε να βαλουμε πολλα αλλα για γευση εκτος μπραντυ. :) Ευχαριστω για την συνταγη , τωρα μπορω να το φτιαχνω στο σπιτι αντυ να αγοραζω!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Alice9, 4-11-11  
    αν το κρασί είναι ημίγλυκο πειράζει?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-11-11  
    Ίσως να θέλεις να μειώσεις λίγο τη ζάχαρη αν βάλεις ημίγλυκο κρασί.
    #
    Σχόλιο από Evgenia11, 5-12-12  
    Μόλις έκανα το κρασάκι(σύμφωνα με τις οδηγίες)και μοσχομυρίζει η κουζίνα μου!Ομως μου φαίνεται πως θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο γλυκό...Ξέρετε, κορίτσια, αν μπορώ να προσθέσω λίγο μέλι για να φτιάξει λίγο η γεύση του?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-12  
    Φαντάζομαι πως μπορείς να βάλεις μέλι, αλλά σίγουρα μπορείς να προσθέσεις παραπάνω ζάχαρη, μέχρι να σου βγει τόσο γλυκό όσο το θέλεις.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από allosavros, 8-7-10  
    Στη Φινλανδία το φτιάχνουμε χωρίς το κρασί, δηλ. βράζουμε τα υλικά (βλέπε και δική μου συνταγή) και το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν το θελήσουμε, χρησιμοποιούμε αναλογια 100ml "ζωμού" σε μισό λίτρο κρασί.
    Τα πηρουνάκια είναι γιατί είναι εύγευστο κι έτσι!

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Χριστούγεννα!!!!!!!!
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της tastes to dream
    Must Try
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της monbebe
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της wilma
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της tzeni_xol