Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
Σερβίρεται καυτό, τις κρύες μέρες του χειμώνα
Υλικά
-
1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
-
300 γρ νερό
-
4-6 κ.σ. μπράντι
-
40 γρ. ζάχαρη
-
1/2 μοσχοκάρυδο
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
6 γαρίφαλα
-
φλούδα 1 λεμονιού
-
φλούδα από 1/2 προτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μπαχαρικά και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν σιγά-σιγά βράση, χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Τότε προσθέτουμε το κρασί φροντίζοντας να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο του βρασμού.
-
3
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και σουρώνουμε το κρασί μας σε ζεσταμένα ποτήρια με προστατευτικό.
Σχόλια (34)