κύρια φωτογραφία συνταγής Ζεστό σουφλεδάκι σοκολάτας
YIANCON
YIANCON @cook_8449070

Μία ζουμερή, εύκολη και οικονομική συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμποιήστε μικρά φορμάκια, για να βγουν ατομικές μερίδες.Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια ψησίματος!!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 Minutes
4 άτομα
  1. 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  3. 3 ασπράδια αυγών
  4. 1 πρέζα βανίλια
  5. 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. Βούτυρο για το αλεύρωμα της φόρμας
  7. Ελάχιστο αλεύρι για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε πηχτή σαντυγί.

  2. 2

    Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και την αφήνουμε να ερθεί σε θερμακρασία περιβάλλοντος.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφράτο λευκό μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε κουταλιά- κουταλιά τη λιώμένη σοκολάτα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

  5. 5

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινιστό μαζί με τη βανίλια μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

  7. 7

    Προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας σιγά- σιγά, μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.

  8. 8

    Παίρνουμε μια φόρμα σουφλέ, τη βουτυρώνουμε καλά, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, την αναποδογυρίζουμε για να φύγει το περισσευόμενο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, μέχρι να φτάσει τα 2/3 της φόρμας.

  9. 9

    Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 17 λεπτά και μέχρι να φουσκώσει και να ξεχειλίσει από το χείλος της φόρμας.

Αντιδράσεις

Από

YIANCON
YIANCON @cook_8449070
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα