Ζυγούρι στο φούρνο
Ζυγούρι λουκούμι !!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη αρχικη συνταγή τη βρήκα στο μπλογκ Μαγειρέματα
Υλικά
-
1 1/2 κιλο ζυγούρι (χεράκι ή πόδι καλύτερα)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
-
2 κρεμμύδια σε φέτες
-
4 πιπεριές (διάφορα χρώματα)
-
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ζυγούρι για 10 λεπτά στη κατσαρόλα και πετάμε το νερό.
-
2
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές.
-
3
Βάζουμε όλα τα υλικά (και το κρέας) στο ταψί μας, πασπαλίζουμε με μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1 φλ νερό.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 2 ώρες (ανάλογα με το φούρνο).
Σχόλια (6)