Ζυμαρένιο πασχαλινό αρνάκι!

Μαγειρεύτηκε 11 φορές
giotak1
giotak1 @cook_8462254
,

Πασχαλινό αρνάκι από γλυκιά ζύμη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με καθαρισμένα αμύγδαλα τα οποία τα βάζουμε στα μισά λεπτά ψησίματος. Εάν ροδοκοκκινήσει το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Μπορούμε να το φάμε με μαρμελάδα αφού μπορούμε να το κόψουμε σάν ατομικό ψωμάκι.Η συνταγή είναι από το chefkoch

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 δόση Γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα (ή οποιαδήποτε ζύμη για τσουρέκι θέλετε)
  2. 5-6 σταφίδες για τα μάτια και το στόμα
  3. αμύγδαλα καθαρισμένα φέτες (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει.

  2. 2

    Κόβουμε την ζύμη ως εξής1 μεγάλο οβάλ κομμάτι για το κεφάλι, 2 μπάλες σε σχήμα αυτιού, 4 πόδια, και 4 μπάλες από τα πόδια, 1 ουρά και περίπου 25 μικρές μπάλες για το σώμα. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ των ζυμαριών.Αφήνουμε το αρνάκι στο ταψί δέκα λεπτά ακόμη πριν το βάλουμε στον φούρνο.

  3. 3

    Μετά αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού το αρνάκι και πιέζουμε τις σταφίδες λίγο για τα μάτια και το στόμα τις οποίες τις βουτυρώνουμε για να μην μας καούν.Το φουρνίζουμε στους 180°C - 200°C για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (11)

Από

giotak1
giotak1 @cook_8462254
στις
,
Ειμαι Θεσσαλονικιά απο την Σταυρουπολη,παντρεμένη στην Αθηνα με ενα κοριτσάκι..... την Εφουλα μου.Ειμαι πολύ ευαισθητη,συμπονετική,χαμηλών τόνων,αλλα και λίγο νευρική οταν ειμαι πολυ κουρασμένη.Είμαι Παοκ και Υδροχόος.Αν ειχα περισσοτερο χρονο θα μαγειρευα πολλα πραγματα γιατι μου αρεσει να δινω ευχαριστηση σε αγαπημενα μου προσωπα.Ειμαι πολυ γλυκατζού και μαρεσει!!!!!
Δες περισσότερα