Ζυμαρένιο πασχαλινό αρνάκι!
Πασχαλινό αρνάκι από γλυκιά ζύμη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με καθαρισμένα αμύγδαλα τα οποία τα βάζουμε στα μισά λεπτά ψησίματος. Εάν ροδοκοκκινήσει το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Μπορούμε να το φάμε με μαρμελάδα αφού μπορούμε να το κόψουμε σάν ατομικό ψωμάκι.Η συνταγή είναι από το chefkoch
Υλικά
-
1 δόση Γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα (ή οποιαδήποτε ζύμη για τσουρέκι θέλετε)
-
5-6 σταφίδες για τα μάτια και το στόμα
-
αμύγδαλα καθαρισμένα φέτες (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει.
-
2
Κόβουμε την ζύμη ως εξής1 μεγάλο οβάλ κομμάτι για το κεφάλι, 2 μπάλες σε σχήμα αυτιού, 4 πόδια, και 4 μπάλες από τα πόδια, 1 ουρά και περίπου 25 μικρές μπάλες για το σώμα. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ των ζυμαριών.Αφήνουμε το αρνάκι στο ταψί δέκα λεπτά ακόμη πριν το βάλουμε στον φούρνο.
-
3
Μετά αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού το αρνάκι και πιέζουμε τις σταφίδες λίγο για τα μάτια και το στόμα τις οποίες τις βουτυρώνουμε για να μην μας καούν.Το φουρνίζουμε στους 180°C - 200°C για 40 λεπτά.
Σχόλια