Ζυμαρικά με μπρόκολο
Γενικά είμαστε μακαρονάδες... Αυτή είναι μια συνταγή που κάνουμε συχνά πυκνά.
Υλικά
-
500 γρ. ζυμαρικά (πένες, κοχύλια κλπ)
-
500 γρ. κορυφές μπρόκολου
-
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
-
10 μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
-
200 γρ. προσούτο ή μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη τετραγωνάκια
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
λίγο βασιλικό
-
αλάτι πιπέρι λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις κορυφές του μπρόκολου σε μπόλικο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσοχή όχι πολύ, γιατί μετά λιώνει. Βγάζουμε το μπρόκολο και κρατάμε το νερό.
-
2
Στο μεταξύ κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το μπέικον σε τετραγωνάκια
-
3
Μέσα στο νερό που κρατήσαμε (προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται) βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
-
4
Μεχρι να γίνουν τα ζυμαρικά, σ' ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε πρώτα το μπέικον. Λίγο πριν γίνει προσθέτουμε το σκόρδο και μετά ρίχνουμε το μπρόκολο και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσοχή στο ανακάτεμα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
5
Λίγο πριν γίνει προσθέτουμε τα ντοματίνια για να μη λιώσουν. Αν σας αρέσουν πιο μαλακά να τα βάλετε μαζί με το μπρόκολο.
-
6
Ανακατώνουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε ή απλώς βάζουμε όση σάλτσα θελουμε στο κάθε πιάτο. Προσθέτουμε και τριμμένη μυζήθρα ή παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!
Σχόλια (92)