Rosie
Rosie @cook_8450787

Πολύ νόστιμη, πολύ ελαφρια, πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή. Μου "πέτυχε" τυχαία και πιστεύω ότι αξίζει να τη μοιραστώ μαζί σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο ή ακόμα και κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια σάλτσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα "κοχυλάκια")
  2. 200-300 γρ. καπνιστός σολωμός
  3. 2 μπουκέτα μπρόκολο, μόνο τις κορυφές
  4. 1 σφηνάκι βότκα
  5. ξύσμα από ένα λεμόνι
  6. 1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
  7. ελαιόλαδο
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε ψιλοκόβωντας το μπρόκολο, μόνο τις κορυφές και τα μαλακά κοτσάνια. Το βάζουμε να βράσει για 4 λεπτά, το βρέχουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα πολλά υγρά.

  2. 2

    Στην ίδια κατσαρόλα (για οικονομία... πλυσίματος), βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας al dente.

  3. 3

    Ταυτόχρονα κόβουμε σε κομματάκια το σολωμό και τον σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα μπρόκολα να σωταριστούν κι αυτά και ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο.

  4. 4

    Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ όσο σουρώνουμε τα ζυμαρικά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα βρασμένα και καλά σουρωμένα ζυμαρικά μας και όσο ελαιόλαδο επιπλέον επιθυμούμε. Τρίβουμε το εστραγκόν και λίγο πιπέρι.

  6. 6

    Ανακατεύουμε καλά αλλά μαλακά για να μη διαλυθεί το μπρόκολο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

  7. 7

    Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

katia06
katia06 @katia_06
η συνταγη ειναι καταπληκτικη!!!το εφτιαξα και το λατρεψαμε ολοι!!5 πιρουνακια απο μενα!!

Από

Rosie
Rosie @cook_8450787
στις