Ζυμαρόπιτα με λιαστές ντομάτες
Μία πίτα φτιαγμένη με αγνά υλικά, που αρέσει πολύ στα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη!Εγώ χρησιμοποιώ τις βιολογικές λιαστές ντομάτες Gaea που έχουν απίθανη γεύση!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 φλ. μαλακό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
2 φλ. φρέσκο γάλα
-
2 αυγά
-
10 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
-
300 γρ. φέτα τριμμένη
-
4 κ. σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες
-
ρίγανη
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°c θερμό αέρα. Βάζουμε άδειο το ταψί, νούμερο 36, στο φούρνο για 7'-8'.
-
2
Σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.
-
3
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, και το αλεύρι. Το μείγμα θα είναι αραιός χυλός.
-
4
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
-
5
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο, με λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες στη βάση και στα τοιχώματα.
-
6
Αδειάζουμε μέσα την ζυμαρόπιτα, πασπαλίζουμε με τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη.
-
7
Περιχύνουμε με τις 4 κουταλιές λάδι και ψήνουμε για 40'-50', ώσπου να ροδίσει.
Σχόλια (15)