Ζυμαρόπιτα Θεσπρωτίας
Η ζυμαρόπιτα Θεσπρωτίας είναι μια γρήγορη, απλή και τραγανή συνταγή για κάθε ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συγκεκριμένη συνταγή φτιάχνεται στα χωριά της ορεινής Θεσπρωτίας και την έχω γευτεί άπειρες φορες από την γιαγιά μου και την μητέρα μου. Η συνταγή είναι από τον θείο μου Παναγιώτη.
http//homepages.pathfinder.gr/keramitsa/
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα δύο αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και νερό, μέχρι να γίνει χυλός. Μετά ανακατεύουμε και τα 2/3 της φέτας.
-
2
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το χυλό, ώστε να σχηματίσει ένα στρώμα το πολύ δύο δάχτυλα πάχος.
-
3
Ρίχνουμε πάνω απ' το χυλό χτυπημένο το ένα αυγό, αρκετό λάδι και την υπόλοιπη φέτα.
-
4
Το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σχόλια (14)