κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για αφράτα πιτάκια

Ζύμη για αφράτα πιτάκια

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
sange
sange @cook_8457644

Είναι μία ζύμη που γίνεται αφράτη και χρησιμοποιείται για τυροπιτάκια, κοτοπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πετυχαίνει πάντα και είναι χιλιοδοκιμασμένη. Μου την έδωσε μία φίλη μου, όταν με κέρασε τυροπιτάκια με αυτή τη ζύμη και μου άρεσαν πολύ. Από τότε (2-3 χρόνια) τη φτιάχνω με επιτυχία.Επίσης την έχω χρησιμοποιήσει και για γαλλική πλεξούδα με γέμιση τυριού, όταν βαρέθηκα να γεμίζω τα πιτάκια ένα - ένα.Επίσης γίνονται ακόμη πιο αφράτα, όταν το γάλα είναι αραιωμένο εβαπορέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
  1. 1 φλυτζάνι λάδι
  2. 2 φλυτζάνια γάλα
  3. 1,5 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  4. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. ελάχιστη ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκάνη βάζουμε το ένα κιλό αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε τη γνωστή λακούβα στο κέντρο.

  2. 2

    Μέσα στη λακούβα ρίχνουμε τα υγρά της συνταγής, εκτός από λίγο γάλα, που το έχουμε χλιαρύνει και έχουμε διαλύσει σε αυτό τη μαγιά και τη ζαχαρίτσα (για να αναπτυχθεί η μαγιά).

  3. 3

    Ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς στη λακούβα.

  4. 4

    Ζυμώνουμε τα υλικά της λεκάνης και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει ζύμη μαλακή και αφράτη που δε θα κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Αφήνουμε να φουσκώσει και μετά τη χρησιμοποιούμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (42)

Kuollut Puhallettu Maanpaossa
Kuollut Puhallettu Maanpaossa @cook_14430599
καλησπέρα στην παρέα. θέλω να κάνω μία ερώτηση. αντί για γάλα μπορώ να βάλω γιαούρτι; έχω ακούσει ότι και αυτό κάνει μαλακή την ζύμη. ευχαριστώ.!

Από

sange
sange @cook_8457644
στις