Ζύμη για αφράτα πιτάκια
Είναι μία ζύμη που γίνεται αφράτη και χρησιμοποιείται για τυροπιτάκια, κοτοπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πετυχαίνει πάντα και είναι χιλιοδοκιμασμένη. Μου την έδωσε μία φίλη μου, όταν με κέρασε τυροπιτάκια με αυτή τη ζύμη και μου άρεσαν πολύ. Από τότε (2-3 χρόνια) τη φτιάχνω με επιτυχία.Επίσης την έχω χρησιμοποιήσει και για γαλλική πλεξούδα με γέμιση τυριού, όταν βαρέθηκα να γεμίζω τα πιτάκια ένα - ένα.Επίσης γίνονται ακόμη πιο αφράτα, όταν το γάλα είναι αραιωμένο εβαπορέ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη βάζουμε το ένα κιλό αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε τη γνωστή λακούβα στο κέντρο.
-
2
Μέσα στη λακούβα ρίχνουμε τα υγρά της συνταγής, εκτός από λίγο γάλα, που το έχουμε χλιαρύνει και έχουμε διαλύσει σε αυτό τη μαγιά και τη ζαχαρίτσα (για να αναπτυχθεί η μαγιά).
-
3
Ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς στη λακούβα.
-
4
Ζυμώνουμε τα υλικά της λεκάνης και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει ζύμη μαλακή και αφράτη που δε θα κολλάει στα χέρια.
-
5
Αφήνουμε να φουσκώσει και μετά τη χρησιμοποιούμε.
Σχόλια (42)