Ζύμη για αφράτη πίτα

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Αυτή η ζύμη γίνεται πολύ αφράτη (μοιάζει λίγο με μπριος). Δοκιμάστε τη και αν θέλετε αφράτη ζύμη για πίτσα.

Ζύμη για αφράτη πίτα
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. μαγιά
  • 1-2 αβγά
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 3/4 κιλού αλεύρι (όσο πάρει η ζύμη)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά με αυτή τη σειρά και ζυμώνουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε αφράτες πίτσες ή καλτσουνάκια ή να τυλίξουμε λουκάνικα ή να φτιάξουμε γενικώς πιτάκια κάθε είδους.

Σχετικές συνταγές

Ζύμη για pizza, από τον Jamie Oliver! Ζύμη για pizza, από τον Jamie Oliver!
4.7857
       
       
(98)
Νόστιμη πίτσα Νόστιμη πίτσα
5
       
       
(6)
Ζύμη του αρχάριου Ζύμη του αρχάριου
3.6667
       
       
(3)
Φύλλο πίτας με κρασί Φύλλο πίτας με κρασί
4.6667
       
       
(3)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από mama, 28-11-07  
    Εγώ έβαλα και λίγο κεφαλοτύρι στην ζύμη και έγινε πολύ καλή!!! Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από afratoula, 29-4-08  
    Πολύ καλή η συνταγή! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 10-6-08  
    Πααααρα πολυ καλη....Μολις την σερβιρισα στους αντρες του σπιτιου σαν πιτσα με διαφορα τυρια, τοματα και λουκανικα γαλοπουλας. Κρατησα δε και λιγη και τυλιξα 5 λουκανικα και εκανα λουκανικοπιττες. Τις δυο τις φαγαμε δοκιμαζοντας, τις υπολοιπες αυριο για πρωινο.Τελεια....
    #
    Σχόλιο από lions91, 27-10-08  
    τα θερμα μου συγχαριτηρια...υπεροχη και νοστιμοτατη ζυμη.
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 26-3-09  
    Πολυ καλη η συνταγη.Εφτιαξα πιτσα και εγινε υπεροχη.Ξερει κανεις αν Θα μπορουσε να γινει και βαση για ταρτα ή κατι άλλο?
    #
    Σχόλιο από dimikl, 27-3-09  
    KIDMAN,η τάρτα θέλει ειδική ζύμη,χωρίς μαγιά.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη ζύμη για πιροσκί,ζαμπονοτυροπιτάκια,κρουασάν κλπ.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 10-7-09  
    ΝΑ ρωτησω κατι?προκειται να τη φτιαξω αυριο κ θα ήθελα να ξερω αν βγάζει μια πιτσα στο μεγάλο τετράγωνο ταψί της κουζίνας, ή παραπάνω????επίσης,η μαγια μπύρας που αγόρασα είναι σε μια χάρτινη συσκευασία σε κύβο κ ήταν στο ψυγείο.Να τη χρησιμοποιήσω όλη?Λέει περίπου 40 γραμμαρια..πειράζει να είναι λιγο παραπάνω η μαγιά?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-7-09  
    efouliw έχω πολύ καιρό να φτιάξω αυτή τη ζύμη και δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά, αλλά νομίζω πως σου φτάνει άνετα για το ταψί της κουζίνας.
    Όσον αφορά τη μαγιά, εννοώ ξηρή μαγιά και όχι νωπή που πήρες εσύ. Αν όμως 30γρ. νωπής ισούνται με ένα φακελάκι(νομίζω αυτή είναι η αναλογία), τότε τα 40 γρ. είναι πάρα πολλά. Θέλεις γύρω στα 10. Και νομίζω πως η νωπή μαγιά θα θέλει και να τη διαλύσεις. Αν έχεις ξηρή μαγιά (σκόνη) βάλε αυτή καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Επειδη δεν την εχω ξαναφτιαξει κι επειδη εχει μαγια,πρεπει να την αφησω να ανεβει πρωτα,ή τη στρωνω κατευθειαν στο ταψι??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-11-09  
    ansou δε χρειάζεται να την αφήσεις καθόλου.
    #
    Σχόλιο από pitsa, 7-11-09  
    Αυτη η ζυμη δεν μου εβγαλε το ταψι της κουζινας.επισης ηταν πολυ σκληρη και χρειαστηκε να συμπληρωσω αρκετο νερο.νομιζω οτι ειναι τελειως λαθος οι αναλογιες.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-11-09  
    Oι αναλογίες σίγουρα δεν ειναι λάθος. Άλλωστε 4 άτομα την έχουν φτιάξει με επιτυχία όπως βλέπεις (εκτός από εμένα δηλαδη :) ). Το πιο πιθανό ειναι να έβαλες πολύ αλεύρι (άλλωστε γράφω "όσο πάρει η ζύμη").
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-3-10  
    Φανταστική ζύμη, έκανα πίτσα.
    Η ζύμη ήταν αφράτη στην αφή.
    #
    Σχόλιο από katrines2, 22-4-10  
    εχω δοκιμασει διαφορες συνταγες για την βαση της πιτσας, πιστευω οτι ωραιοτερη δεν μου εχει τυχει. σας ευχαριστω πολυ, θα την δωσω στις φιλες μου
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-4-10  
    Πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!!Η πίτσα έγινε αφράτη και πολύ γρήγορα αφού δεν έχει αναμονή!Ευχαριστώ πολύ Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από Dr Niki, 30-8-10  
    Πολύ αφράτη και νόστιμη!!!Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από EFITHEO, 6-3-11  
    Σε ευχαριστώ για την υπέροχη και αφράτη ζύμη. Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από aleka27, 20-9-12  
    H συγκεκριμένη ζύμη έχει πλέον καθιερωθεί στο δικό μου συνταγολόγιο!Την κάνω χρόνια,έχω μάθει πια απ'έξω τις αναλογίες και βλέπω ότι δεν έχω βαθμολογήσει.Αξια νομίζω τα πέντε πιρουνάκια.Στην αρχή την έκανα για να φτιάξω πίτσα,νομίζω όμως μετά από παααάρα πολές φορές που την έχω φτιάξει,ότι είναι η καλύτερη ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια και γενικά για πιτάκια!!!πολύ αφράτα για μέρες και πολύ νόστιμα,δεν έχω βρει καλύτερη ζύμη τόσα χρόνια που πειραματίζομαι.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-9-12  
    Χαίρομαι πολύ που σας ικανοποιεί η συνταγή αυτή. Την έχω από τότε που πήγαινα σχολείο και μας την είχε δώσει η κυρία των Οικοκυρικών!!!

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από afratoula, 29-4-08  
    Πολύ καλή η συνταγή! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 10-6-08  
    Πααααρα πολυ καλη....Μολις την σερβιρισα στους αντρες του σπιτιου σαν πιτσα με διαφορα τυρια, τοματα και λουκανικα γαλοπουλας. Κρατησα δε και λιγη και τυλιξα 5 λουκανικα και εκανα λουκανικοπιττες. Τις δυο τις φαγαμε δοκιμαζοντας, τις υπολοιπες αυριο για πρωινο.Τελεια....
    #
    Σχόλιο από lions91, 27-10-08  
    τα θερμα μου συγχαριτηρια...υπεροχη και νοστιμοτατη ζυμη.
    #
    Σχόλιο από pitsa, 7-11-09  
    Αυτη η ζυμη δεν μου εβγαλε το ταψι της κουζινας.επισης ηταν πολυ σκληρη και χρειαστηκε να συμπληρωσω αρκετο νερο.νομιζω οτι ειναι τελειως λαθος οι αναλογιες.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-11-09  
    Oι αναλογίες σίγουρα δεν ειναι λάθος. Άλλωστε 4 άτομα την έχουν φτιάξει με επιτυχία όπως βλέπεις (εκτός από εμένα δηλαδη :) ). Το πιο πιθανό ειναι να έβαλες πολύ αλεύρι (άλλωστε γράφω "όσο πάρει η ζύμη").
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-3-10  
    Φανταστική ζύμη, έκανα πίτσα.
    Η ζύμη ήταν αφράτη στην αφή.
    #
    Σχόλιο από katrines2, 22-4-10  
    εχω δοκιμασει διαφορες συνταγες για την βαση της πιτσας, πιστευω οτι ωραιοτερη δεν μου εχει τυχει. σας ευχαριστω πολυ, θα την δωσω στις φιλες μου
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-4-10  
    Πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!!Η πίτσα έγινε αφράτη και πολύ γρήγορα αφού δεν έχει αναμονή!Ευχαριστώ πολύ Στέλλα!
    #
    Σχόλιο από Dr Niki, 30-8-10  
    Πολύ αφράτη και νόστιμη!!!Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από EFITHEO, 6-3-11  
    Σε ευχαριστώ για την υπέροχη και αφράτη ζύμη. Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από aleka27, 20-9-12  
    H συγκεκριμένη ζύμη έχει πλέον καθιερωθεί στο δικό μου συνταγολόγιο!Την κάνω χρόνια,έχω μάθει πια απ'έξω τις αναλογίες και βλέπω ότι δεν έχω βαθμολογήσει.Αξια νομίζω τα πέντε πιρουνάκια.Στην αρχή την έκανα για να φτιάξω πίτσα,νομίζω όμως μετά από παααάρα πολές φορές που την έχω φτιάξει,ότι είναι η καλύτερη ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια και γενικά για πιτάκια!!!πολύ αφράτα για μέρες και πολύ νόστιμα,δεν έχω βρει καλύτερη ζύμη τόσα χρόνια που πειραματίζομαι.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-9-12  
    Χαίρομαι πολύ που σας ικανοποιεί η συνταγή αυτή. Την έχω από τότε που πήγαινα σχολείο και μας την είχε δώσει η κυρία των Οικοκυρικών!!!

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 26-3-09  
    Πολυ καλη η συνταγη.Εφτιαξα πιτσα και εγινε υπεροχη.Ξερει κανεις αν Θα μπορουσε να γινει και βαση για ταρτα ή κατι άλλο?
    #
    Σχόλιο από dimikl, 27-3-09  
    KIDMAN,η τάρτα θέλει ειδική ζύμη,χωρίς μαγιά.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη ζύμη για πιροσκί,ζαμπονοτυροπιτάκια,κρουασάν κλπ.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 10-7-09  
    ΝΑ ρωτησω κατι?προκειται να τη φτιαξω αυριο κ θα ήθελα να ξερω αν βγάζει μια πιτσα στο μεγάλο τετράγωνο ταψί της κουζίνας, ή παραπάνω????επίσης,η μαγια μπύρας που αγόρασα είναι σε μια χάρτινη συσκευασία σε κύβο κ ήταν στο ψυγείο.Να τη χρησιμοποιήσω όλη?Λέει περίπου 40 γραμμαρια..πειράζει να είναι λιγο παραπάνω η μαγιά?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-7-09  
    efouliw έχω πολύ καιρό να φτιάξω αυτή τη ζύμη και δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά, αλλά νομίζω πως σου φτάνει άνετα για το ταψί της κουζίνας.
    Όσον αφορά τη μαγιά, εννοώ ξηρή μαγιά και όχι νωπή που πήρες εσύ. Αν όμως 30γρ. νωπής ισούνται με ένα φακελάκι(νομίζω αυτή είναι η αναλογία), τότε τα 40 γρ. είναι πάρα πολλά. Θέλεις γύρω στα 10. Και νομίζω πως η νωπή μαγιά θα θέλει και να τη διαλύσεις. Αν έχεις ξηρή μαγιά (σκόνη) βάλε αυτή καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Επειδη δεν την εχω ξαναφτιαξει κι επειδη εχει μαγια,πρεπει να την αφησω να ανεβει πρωτα,ή τη στρωνω κατευθειαν στο ταψι??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-11-09  
    ansou δε χρειάζεται να την αφήσεις καθόλου.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mama, 28-11-07  
    Εγώ έβαλα και λίγο κεφαλοτύρι στην ζύμη και έγινε πολύ καλή!!! Ευχαριστώ πολύ

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 207 αγαπημένων συνταγών, του/της marthaki18
    litsa
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    ζύμες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 661 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Ψωμί-Ζύμες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula