Ζύμη για αλμυρές πίτες
Πρόκειται για μια εύκολη, αφράτη και εξαιρετικά εύγεστη ζύμη για όλες τις αλμυρές πίτες, αλλά και για μικρά ατομικά πιτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αρχικά μπορεί η ζύμη να κολλάει και να φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο αλεύρι. Ωστόσο, με το ζύμωμα αποκτά ομοιογενή μορφή και δεν είναι απαραίτητο να μεταβάλλετε τις αναλογίες των υλικών. Η ζύμη μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο αμέσως μόλις την ετοιμάσετε. Ο χρόνος για "ξεκούραση" είναι προαιρετικός. Αλευρώνετε τη ζύμη όταν την ανοίγετε φύλλο για να μη σπάει.
Υλικά
-
1 αβγό
-
1 ποτηράκι κρασιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
-
200 γρ γιαούρτι (ένα κεσεδάκι)
-
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1 σφηνάκι τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς άρωμα ή άλλο λευκό αλκοολούχο (π.χ. βότκα ή ρούμι)
-
Λίγο αλάτι (αν δεν είναι πολύ αλμυρό το τυρί)
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε στη μέση μια λακούβα.
-
2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική και ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει.
-
3
Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" σε θερμοκρασία δωματίου για 30 περίπου λεπτά ή όσο χρόνο χρειαζόμαστε για να προετοιμάσουμε τη γέμισή μας.
-
4
Χωρίζουμε σε δυο μπάλες και ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια, στο πάχος που επιθυμούμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)
Εύκολη και γρήγορη ζύμη.
Ευχαριστώ!!!!