κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για αλμυρές πίτες
georg1a
georg1a @cook_8464581

Πρόκειται για μια εύκολη, αφράτη και εξαιρετικά εύγεστη ζύμη για όλες τις αλμυρές πίτες, αλλά και για μικρά ατομικά πιτάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αρχικά μπορεί η ζύμη να κολλάει και να φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο αλεύρι. Ωστόσο, με το ζύμωμα αποκτά ομοιογενή μορφή και δεν είναι απαραίτητο να μεταβάλλετε τις αναλογίες των υλικών. Η ζύμη μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο αμέσως μόλις την ετοιμάσετε. Ο χρόνος για "ξεκούραση" είναι προαιρετικός. Αλευρώνετε τη ζύμη όταν την ανοίγετε φύλλο για να μη σπάει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
Μια μεγάλη πίτα
  1. 1 ποτηράκι κρασιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  2. 200 γρ γιαούρτι (ένα κεσεδάκι)
  3. 150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  4. 1 σφηνάκι τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς άρωμα ή άλλο λευκό αλκοολούχο (π.χ. βότκα ή ρούμι)
  5. Λίγο αλάτι (αν δεν είναι πολύ αλμυρό το τυρί)
  6. Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε στη μέση μια λακούβα.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική και ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει.

  3. 3

    Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" σε θερμοκρασία δωματίου για 30 περίπου λεπτά ή όσο χρόνο χρειαζόμαστε για να προετοιμάσουμε τη γέμισή μας.

  4. 4

    Χωρίζουμε σε δυο μπάλες και ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια, στο πάχος που επιθυμούμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Ελενη Παπαδημητριου
Ελενη Παπαδημητριου @cook_9689892
Ούτε εγώ έβαλα το τυρί αφού είχα στη γέμιση κι όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο!!!!
Εύκολη και γρήγορη ζύμη.
Ευχαριστώ!!!!

Από

georg1a
georg1a @cook_8464581
στις